„Olyan politikai formációit hozunk létre, amely nagyon gyorsan az európai jobboldal legnagyobb frakciója lesz” – patrióta kiáltványt fogadtak el Orbánék Bécsben

Thumbnail for 5963891

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt.

A politikusok a kiáltvány elfogadása után sajtótájékoztatót tartottak. Orbán Viktor arról beszélt, hogy

itt egy új korszak kezdődik.

Szerinte ez az európai frakció megváltoztatja az európai politikát.

A miniszterelnök szerint egy olyan politikai formációt hoztak létre, amely meggyőződése szerint „hasítani fog” és nagyon gyorsan az európai jobboldal legnagyobb frakciója lesz. Ez napokon belül be fog következni és utána határ a csillagos ég – tette hozzá Orbán.

Elmondta, hogy az európai politikát meg kell kell változtatni, szerinte a szavazók is ezt mondták ki a június 9-ei választáson.

A 27 tagállamból 20-ban olyan pártok nyertek, melyek a változást ígérték meg a polgároknak. Az elmúlt hetekben Brüsszelben voltam, de a brüsszeli elit ellenáll ennek a döntésnek. Ez elfogadhatatlan, ezért jön létre ez a közös frakció

– folytatta Orbán, aki szerint Brüsszel nem egy demokratikus konstrukció.

A Patrióta kiáltvány szövege szerint Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek. „Az Európai Unió – ami egykor a megbékélés vágyában gyökerező álomprojekt volt a két világháború és több évtizednyi megosztottság által okozott pusztítást követően – az európaiak ellen fordult, és most olyan érdekeket képvisel, amelyek ellentétesek a nemzetek, a térségek és az európai hazánkat alkotó kis közösségek akaratával.”

Az európai polgárok számára ismeretlen és tőlük távol álló intézmények – olyan erős globalista erőkkel, senki által meg nem választott bürokratákkal, lobbi- és érdekcsoportokkal együtt, akik és amelyek semmibe veszik a többség hangját és a szélesebb népi demokráciát – terveznek a nemzetek helyébe lépni. És mi ehhez az eszközük? Egy európai központi állam

– írja a kiáltvány.

The post „Olyan politikai formációit hozunk létre, amely nagyon gyorsan az európai jobboldal legnagyobb frakciója lesz” – patrióta kiáltványt fogadtak el Orbánék Bécsben first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest