Orbán Viktor a kínai elnök látogatásáról: A tüntetést és az üdvözlést térben egymástól nagyon el kell választani

Thumbnail for 5871817

Három napos magyarországi látogatásának végén Hszi Csin-ping kínai elnök és házastársa, Peng Li-jüan közös ebéden vett részt Orbán Viktor miniszterelnökkel és feleségével, Lévai Anikóval Budapesten. A budapesti Mol-toronynál a Telex újságírója néhány kérdést fel tudott tenni a miniszterelnöknek, így kiderült az is, hogy miért lett letakarva például a Gellért-hegyen egy tibeti zászló egy kínaival.

Ez egy régi vita. A magyar kormány álláspontja világos. Itthon véleménynyilvánítási szabadság van, de az ideérkező vendégeket megilleti a vendégjog. Ezt a két jogot kell összehangolni.

– magyarázta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, mi nem engedjük meg azt, hogy az ide érkezőt vendégek látogatásának értékét lerombolják. Orbán szerint a tüntetést és az üdvözlést térben egymástól nagyon el kell választani.

A miniszterelnök a kínai rendőrök érkezésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az egy közrendvédelmi kérdés, melynek semmi köze a nemzetbiztonsághoz.

Kapcsolódó
Orbán: A nukleáris iparra is kiterjesztjük a Kínával való együttműködést

Közös nyilatkozatot tett a magyar kormányfő és a kínai elnök.

The post Orbán Viktor a kínai elnök látogatásáról: A tüntetést és az üdvözlést térben egymástól nagyon el kell választani first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest