Orbán Viktor azonnal milliárdokat csoportosíttatott át

Thumbnail for 5969052

Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi azt a Magyar Közlönyben megjelent határozatot, amely szerint Varga Mihály pénzügyminiszternek azonnal át kell csoportosítania 10 milliárd 484 millió 272 ezer forintot a költségvetésben. Bár az összeg meglehetősen pontos, indoklás nincs.

A kormányhatározat mellékletéből csak annyi derül ki, hogy a pénzt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium kapja a külképviseletek dologi kiadásaira.

A kormány döntött saját tagjainak feladat- és hatásköréről szóló korábbi rendelete módosításáról, illetve módosította az ügyrendjét is.

A közlönyben megjelent két helyesbítés is!

A Magyar Közlöny 2024. június 28-án megjelent 69. számában kihirdetett, a kiegészítő rokkantsági támogatás, a kiegészítő hozzátartozói támogatás, az árvák kiegészítő támogatása és a honvédek baleseti járadékára való jogosultsága megállapításának és folyósításának szabályairól szóló 136/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdés b) pontja – a jelzett közlönyszám 4379. oldalán – helyesen a következő:

b) legalább 15 év szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkezik,

A Magyar Közlöny 2024. június 28-án megjelent 69. számában kihirdetett, a hivatásos és szerződéses állomány
tagjára vonatkozó személyügyi szabályokról szóló 6/2024. (VI. 28.) HM rendelet 71. § (1) bekezdése – a jelzett
közlönyszám 4528. oldalán – helyesen a következő:

(1) A tanulmányi szerződésben a döntésre jogosult elöljáró vállalja, hogy a tanulmányok alatt, annak elvégzéséhez a honvédelmi szervezet támogatást nyújt, az állomány tagja pedig arra kötelezi magát, hogy a megállapodás szerinti tanulmányokat folytatja és a képzettség megszerzése után a támogatás mértékével arányos ideig, de legfeljebb 10 évig szolgálati viszonyát fenntartja. A tanulmányi szerződés megkötésére, módosítására, megszüntetésére a Ptk. rendelkezéseit kell alkalmazni.

The post Orbán Viktor azonnal milliárdokat csoportosíttatott át first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest