Összehívták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát: az elnök nem kapott információkat a felrobbant személyi hívókról

Thumbnail for 6103938

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki elnöke a Facebookon jelentette be, hogy szeptember 26-ra összehívta a testület ülését.

Sas szerint a bizottság minden olyan témát érinteni fog az aktuális nemzetbiztonsági kérdések napirendjében, amelyek hatással lehetnek Magyarország nemzetbiztonsági érdekeire, vagy kapcsolatosak lehetnek a hazai titkosszolgálatok működésével.

A jobbikos politikus közölte: annak ellenére, hogy ő a bizottsági elnöke, a Libanonban felrobbant személyhívók ügyéről „egyelőre csak nyílt forrásokból, vagyis a sajtóból” tudott információkat szerezni.

Ezzel kapcsolatosan minden felmerülő kérdésre a konkrét tények ismeretében tudok válaszolni, de csakis akkor, ha az illetékes szervektől – a titkosszolgálatoktól – erről tájékoztatást kapok, és utána az információk, vagy azoknak egy része meg is oszthatók a nyilvánossággal

– írta Sas.

Mint ismert, szerdán magyar szál is keveredett a több ezer, felrobbant személyi hívó ügyébe, miután egy dél-koreai cég közölte, hogy a Zuglóba bejelentett BAC Consulting Kft.-nak adott névhasználati engedélyt az eszközök gyártására. Az amerikai sajtó azóta azt írta, hogy az egyszemélyes kft.-t az izraeli titkosszolgálat fedőcégként használhatta.

The post Összehívták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát: az elnök nem kapott információkat a felrobbant személyi hívókról first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest