Péterfalvi Attila megvárja az OMSZ vizsgálatát Magyar Péter ügyében

Thumbnail for 5866062

Adatvédelmi incidensként nem került bejelentésre a NAIH-hoz a nyomtatvány nyilvánosságra kerülése

ezt közölte az atv.hu-val Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője arra a kérdésre, hogy vizsgálja-e már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, történt-e törvénysértés azzal, hogy nyilvánosságra került a mentőszolgálat egyik, Magyar Pétert érintő jegyzőkönyve.

Amint arról beszámoltunk , a Bors közzétett egy mentőszolgálati jegyzőkönyvet, amelyből kiderül, hogy mérgezési tünetek miatt riasztották őket Varga Judit és Magyar Péter lakására, a Kútvölgyi útra tavaly február 19-én. Az először a Frizbi-interjúban hangzott el, hogy miután Varga letette a telefont, Magyar felkelt az ágyból, és közölte, hogy nem vett be semmit. A kegyelmi ügybe belebukó volt fideszes politikus szerint a férje a jelenettel rá akart ijeszteni. Varga Judit arról is beszélt, hogy Magyar „megszökött” a kiérkező mentősök elől. A Bors szerint ezt bizonyítja a mentőszolgálat jegyzőkönyve, amely leírja, hogy „a beteg ismeretlen helyre távozott”

A jegyzőkönyv nyilvánosságra hozataláról Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt mondta: az Országos Mentőszolgálat dokumentuma igen érzékeny személyes és egészségügyi adatokat tartalmaz, amelynek tulajdonosa maga Magyar Péter. Rajta kívül senki nem hozhatta volna nyilvánosságra ezen érzékeny adatokat, ez ugyanis bűncselekmény.”

A Népszava információi szerint az ügyben vizsgálatot indított az OMSZ, hogy kiderüljön, hogyan szivároghatott ki a Bors kormánypárti bulvárlaphoz a jegyzőkönyv. Az RTL Híradó szerint az ügyet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is vizsgálhatja, Magyar Péter pedig feljelentést tesz.

Az atv.hu friss információja szerint azonban Péterfalvi Attila megvárja, mire jut az OMSZ belső vizsgálata.

A most nyilvánosságra került adatok a lakcím kivételével már ismertek voltak a Varga Judit-interjúból

– ezt válaszolta az atv.hu-nak Péterfalvi Attila. Arra a kérdésre, hogy történhetett-e bűncselekmény a bizalmas adatok kiszivárogtatásával, a NAIH elnöke úgy válaszolt: „az esetleges bűncselekmény megvalósulásának a megállapítása a nyomozóhatóság kompetenciája.”

The post Péterfalvi Attila megvárja az OMSZ vizsgálatát Magyar Péter ügyében first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest