Randalírozókkal csapott össze a berni rendőrség, tizenegy sérült

Thumbnail for 5863030

Zavargás tört ki Bernben vasárnapra virradó éjszaka, a vasútállomás melletti lovardánál. A riasztáshoz kiérkező rendőrökre a maszkot viselő zavargók közül többen kövekkel, üvegekkel, petárdákkal támadtak rá – írja a Neue Züricher Zeitung a kantonális rendőrség közlésére hivatkozva. Az összecsapásban tizenegy rendőr megsérült, közülük hármat kórházban kezelnek.

A rendőrök gumilövedékeket, irritáló anyagokat és vízágyúkat is bevetettek a zavargók ellen.

A közlemény szerint a rendőrség nem sokkal éjfél után kapott bejelentést arról, hogy a közelben lévő lovasiskola előtt konténereket tolnak az utcára, és azokat fel akarják gyújtani. Amikor a rendőrség kiérkezett, több maszkos ember már utcai barikádokat emelt a lovarda környékén. A rendőrségi akció és a barikádok miatt két utcát több órára le kellett zárni. A sérült rendőrök mellett több járőrkocsi és civil járművek is megrongálódtak. Az anyagi kár jelentős.

In der Nacht auf Sonntag kam es bei der Reitschule in Bern zu schweren Ausschreitungen. Drei Polizisten mussten in Spitalpflege gebracht werden. https://t.co/gBpvBl8SMb

— Berner Zeitung (@BernerZeitung) May 5, 2024

A bern-mittellandi ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, a rendőrség pedig jelenleg is keresi a szemtanúkat. Az elkövetők kilétéről a sajtóban egyelőre nem jelent meg közelebbi információ.

The post Randalírozókkal csapott össze a berni rendőrség, tizenegy sérült first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest