Rendőrt hívtak egy dílerre Budakalászon, miután fegyverrel sem tudtak drogot rabolni tőle

Thumbnail for 5865669

Rendőrt hívott két kamasz egy dílerre Budakalászon, miután fegyverrel sem tudták arra kényszeríteni, hogy adja át nekik a nála lévő drogot.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklás bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a rendőröket értesítő támadókat. A nem túl szívbajos díler és tárgya ügyét külön eljárásban vizsgálják.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 1 év 3 hónap javítóintézeti nevelést kértek a fiatalkorú vádlottakra arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyalásról. Ha ez nem történik meg, akkor ez egyik terheltre letöltendő fogházbüntetés, a másikra pedig javítóintézeti nevelés az ügyészség indítványa.

A vádirat szerint a két fiú elhatározta, hogy ingyen szerez kábítószert. Az a nem mindennapi ötletük támadt, hogy vásárlás ürügyével lépre csalnak majd egy drogkereskedőt. Az volt a tervük, hogy légfegyverrel ráijesztenek, és fizetés nélkül szerzik meg tőle az anyagot.

Nos, egy csevegőalkalmazáson meg is beszéltek egy találkozót a kereskedővel Budakalászra. Magukhoz vették a fegyvert és elutaztak a helyszínre, ahová a díler egy társával együtt érkezett.

Miután előkerül egy zacskó, benne 40 darab extasy tablettával az egyik elkövető felhúzta a pólóját és láthatóvá tette a nadrágja derékrészébe rejtett fegyvert. A két kamasz felszólította a dílert, hogy pakoljon ki mindent ami nála van. Ekkor egy a helyszín közelében kutyát sétáltató személy megzavarta az elkövetőket és a kirabolni szándékolt fiúk elsétáltak.

– közölte az ügyészség.

A két ingyen drogra vágyó fiú azonban nem adta fel. A lebukás veszélyének elmúltával a díler után mentek, s újra megpróbálták elvenni tőle az anyagot. A kutyasétáltató személy azonban újfent feléjük közelített és ismét megzavarta a fiatalokat.

ugyeszseg.hu

A megtámadott két személy egészen a közelben lévő benzinkút melletti buszmegállóig jutott, amikor az elkövetők újfent utolérték őket. Ekkor az egyik fiatal azzal állt elő, hogy ha nem adják át a kábítószert, akkor rájuk hívja a rendőrséget. Miután a hidegvérű díler ezek után sem volt hajlandó átadni a kábítószert a vádlott valóban felhívta a rendőrséget azzal, hogy két embert tart vissza, akiknél kábítószer van.

A hívás után közölte, hogy ha kidobják a kukába az anyagot akkor majd azt mondja a kiérkező zsaruknak, hogy téves riasztás volt. Mivel a díler nem volt hajlandó erre és fel akart szállni társával az időközben megérkező autóbuszra, az egyik kamasz megakadályozta a drogkereskedő távozását, és a két barát együtt valóban visszatartotta őt a rendőrök kiérkezéséig.

A fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével és kábítószer birtoklás bűntettének kísérletével vádolt fiatalok 1 év 3 hónap javítóintézeti nevelést kaphatnak, ha alkut kötnek az ügyészséggel és mindent bevallanak. A kábítószer-kereskedő és társa ellen külön eljárás folyik.

Kapcsolódó
Kamurendőrök rángattak ki a kocsiból és bilincseltek meg embereket, hogy drogot raboljanak tőlük

Kirabolták, megbilincselték, majd sorsukra hagyták az üzleti találkára hívott áldozataikat. TEK-esek csaptak le a támadókra.

The post Rendőrt hívtak egy dílerre Budakalászon, miután fegyverrel sem tudtak drogot rabolni tőle first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest