Romániában füvezett a színpadon Wiz Khalifa, már az ottani bíróság kezében az ügye

Thumbnail for 6167268

Július közepén adtunk hírt arról, hogy Wiz Khalifa a romániai Beach, Please! felsztiválon lépett fel, ám a műsor után meggyűlt a baja a hatóságokkal. Olyannyira, hogy a román rendőrök őrizetbe vették az amerikai rappert.

Az előadó bűne az volt, hogy koncert közben rágyújtott egy marihuánás cigire, ami Romániában illegális. Mindezt a román rendőrség is megerősítette: mivel először a TikTokon kezdtek el terjedni különböző felvételek az incidensről, nem lehetett biztosan tudni, hogy álhírről vagy a valóságról van-e szó.

A rendőrség viszont hivatalos közleményben jelentette be, hogy büntetőeljárást indítottak egy amerikai állampolgárságú férfi ellen, aki a zenei fesztivál színpadán kannabiszt fogyasztott. A rendőrség közölte, hogy veszélyes kábítószer illegális birtoklása miatt nyomoznak az ügyben, továbbá azt is, hogy a rappernél még további 18 gramm füvet találtak az előállításakor. Romániában a saját fogyasztásra szánt kábítószerek birtoklása bűncselekménynek minősül, a kannabisz pedig veszélyes drognak számít, és birtoklása 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönnel vagy bírsággal büntetendő.

A PageSix most azt írja a romániai szervezett bűnözés elleni ügyészségi szervezete, a DIICOT jelentése alapján, hogy a nyomozás befejeződött, a vádiratot pedig benyújtották a bíróságnak. A szervezet közleménye szerint a rapper ellen október 15-én vádat emeltek, mert veszélyes kábítószert birtokolt, amivel bűntettet követett el, ráadásul saját fogyasztásra volt nála a szer.

The post Romániában füvezett a színpadon Wiz Khalifa, már az ottani bíróság kezében az ügye first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest