RTL: Az Árpád hídi gázolás után Karácsony Gergely 45 traffipaxot ígért, egyetlen darab működik

Thumbnail for 5968560

Egy évvel ezelőtt egy száguldó sofőr elgázolt az Árpád hídon egy szabályosan közlekedő kerékpárost, miután kocsijával átszakította a korlátot. A biciklis a kórházban belehalt sérüléseibe. A történtek után Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy 45 új sebességmérő kamera lesz Budapest útjain.

Az RTL Híradója idézi a főpolgármester egy évvel ezelőtti szavait:

Tudjuk, melyek azok a pontok, ahol közlekedésbiztonsági szempontból indokolt és létezik az az optikai hálózati rendszer, tehát az infrastruktúra, hogy ezeket a kamerákat gyorsan be lehessen üzemelni.

Ez azonban néhány kerület kivételével nem történt meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az RTL megtudta, hogy a II. kerületi traffipaxok mellett a III. kerületben már ezen a nyáron két helyen is elindul az állandó sebességmérés, a kerület által biztosított kamerákkal.

A főpolgármester által egy éve bejelentett kamerákról kiderült, hogy az eredetileg beharangozottnál jóval kevesebb lesz belőlük. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az RTL-nek elmondta, hogy

nem 45 kameráról van szó, hanem a kamerák 45 sávot fognak figyelni a városban.

Az egy évvel ezelőtt beígért kamerák közül egy működik élesben, a Váci úton – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Kapcsolódó
Egy éve történt az Árpád hídi gázolás: vádemelés nincs, a kerékpáros halálát okozó Mercedes-sofőr szabadon járhat Budapesten

A RACE-001 rendszámú feltuningolt Mercedes sofőrje egy 26 éves kerékpárost gázolt halálra. miközben egy spontán kialakult versenyben vett részt két BMW-vel.

The post RTL: Az Árpád hídi gázolás után Karácsony Gergely 45 traffipaxot ígért, egyetlen darab működik first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest