Semjén Zsolt nem érti, mi köze a papok botrányaihoz

Thumbnail for 6110241

A minisztert Vadai Ágnes (DK) arról kérdezte, hogy valóban csak a Karmelitáhan és csak a szokások épületmegáldáson találkozott-e Bese Cergővel, a NER bukott sztárpapjával, hiszen korábbi hasonló kérdésére ezt, illetve azt válaszolta, hogy munkája része a kapcsolattartás a papokkal, lelkészekkel. A Magyar Hang szerint Bese atya ugyanakkor dolgozott a KDNP-nek, amelynek Semjén Zsolt az elnöke.

A lap azt írta, információi szerint Bese még dunavecsei plébánosként Nacsa Lőrinc frakcióvezető-helyettes és frakciószóvivő stábjának fizetési listáján szerepelt 2018 őszétől évekig. Idén májusban – amikor a kormánypártok már tudhattak viselt dolgairól – óvatosságból édesanyját alkalmazták, akkor már Rétvári Bence KDNP-alelnök és miniszterhelyettes stábtagjaként. Vadai Ágnes szerint ebből világosan az következik, hogy a bukott NER-pap igen szoros kapcsolatot ápolt a KDNP-frakcióval, ezért azt javasolta, Semjén Zsolt gondolja át a válaszát, mielőtt újabb turpisságok derülnének ki.

Semjén Zsolt szerint Vadai Ágnes az utóbbi időben feltűnő érdeklődést tanúsít katolikus papok szexualitása iránt, és ebbéli olthatatan érdeldődéséből neki ír leveleket.

Miért nem nekik?!? Miért tartozik ez rám?

A miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet, hogy Nacsa Lőrinc esetében a kérdésnek akkor lenne értelme (bár akkor se tartozna rá), ha

Bese Úr eltévelyedésének napvilágra kerülése után adott volna neki megbízási szerződést. Ez azonban évekkel korábban történt. Nacsa Képviselő Úr nem lát bele sem a lelkekbe, sem a jövőbe.Ezért is képviselő és nem próféta.

Közölte továbbá, hogy sem Nacsa Lőrinonek, sem Rétvári Bencének nem a szóvivője, ráadásul Vadai kérdése ezúttal sem érint kormányzati feladatot.

Semjén Zsolt a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének budapesti konferenciáján a minap menthetetlennek, visszataszítónak nevezte a papok közelmúltbeli botrányait, amelyek megrázták az egyházat és a keresztény közéletet. Szerinte a súlyos bűn az súlyos bűn, amit nem kell azzal relativizálni,

hogy az egyházban az ilyen események töredékei a világban hasonló intézményekben előforduló bűnöknek.

Vadai Ágnes néhány napja arról kérdezte Semjén Zsoltot, hogy milyen szakmai, politikai, személyes kapcsolatot ápolt a pedofíliával meggyanúsított és felfüggesztett kecskeméti plébánossal, akivel államtitkára, Soltész Miklós korábban személyesen egyeztetett.

Kapcsolódó
Semjén Zsolt ennyit válaszolt Vadai Ágnesnek: Semmilyent

Most a pedofíliával gyanúsított papról kérdezte az ellenzéki képviselő.

The post Semjén Zsolt nem érti, mi köze a papok botrányaihoz first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest