Semjén Zsolt úgy emlékszik, soha nem járt a pedofília miatt bíróság elé állított expap tanyáján

Thumbnail for 6126333

Csak az igazat! – Hány alkalommal járt ön azon a tanyán – akár egyedül, akár másokkal -, amelyet korábban R. Gábor, pedofil bűncselekmények elkövetésével megvádolt és ezért büntetőeljárás alá vont volt katolikus lelkipásztor is működtetett?

Erről kérdezte az egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért is felelős minisztert Vadai Ágnes, miután a Válasz Online a Bese-ügy által „eltakart” papi pedofilbotrányok kapcsán azt írta, hogy a nemrég bíróság elé állított R. Gábor nem egyszerű explébános, néhány éve még a 30-40 legbefolyásosabb magyar egyházi személyiség közé sorolták, korábban legendás volt barátsága Kuminetz Gézával, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jelenlegi rektorával, ami gyakran
téma volt felsőbb egyházi körökben; sokan tudni vélték, hogy a két pap közös „relaxációs” tanyát
tartott fenn Jánoshalma határában, ahol olyan politikusvendégek is megfordultak, mint a térség
fideszes parlamenti képviselője, Bányai Gábor, illetve a korábban kalocsai – majd országos listás – mandátummal rendelkező Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A Válasz Online megemlítette Mészáros István kalocsai plébános ügyét, akiről a 24.hu írta meg részletesen évekkel ezelőtt, hogy annak ellenére a kalocsai speciális gyermekotthon fiúnövendékeinek lelki gondozója, hogy korábban molesztálási ügyben marasztalta el egy egyházi vizsgálat. Mészáros címzetes prépost, kiskunsági főesperes, az Országos Magyar Vadászkamara megyei szervezetének etikai bizottságának elnöke, aki rendszeresen prédikál vadászrendezvényeken is, és szintén jó kapcsolatot ápol politikai vezetőkel.

Vadai Ágnes felidézte, hogy a Miniszterelnök-helyettesi Kabinet a Válasz online cikkére úgy reagált, hogy

Semjén Zsolt soha nem relaxált semmilyen tanyán Rónaszéki Gáborral és Kuminetz Gézával, soha nem vadászott Mészáros Istvánnal.

A Válasz online egyébként ezt nem is állította, azt pedig Kuminetz Géza is megerősítette a lapnak, hogy politikusok is megfordultak tanyájukon, de „nem politikusi minőségükben”. A lap a közös vadászat helyett arról írt, hogy a Mészáros-féle vadászszervezet együttműködésben áll a Semjén Zsolt vezette Országos Magyar Vadászati Védegylettel – és előfordul, hogy a közös „Hubertus-szentmisét” és az új vadászok fogadalomtételét Mészáros celebrálja.

Semjén Zsolt válaszában jelezte, hogy Vadai Ágnes kérdése semmilyen módon sem érint kormányzati feladatot, így levelezgetnie sem kellene a DK képviselőjével, akit kegyednek titulált. Azt írta: Vadai Ágnes

fixálódva van erre a szexuális témára, ezért még egyszer válaszolok Kegyednek.
Mint Kalocsa (Bács-Kiskun vármegyc) korábbi, több ciklusban megválasztott országgyűlési képviselője emek a tájnak ezer helyén megfordultam, azonban sem az én, sem akkori munkatársaim legjobb emlékezete szerint sem jártunk az említett helyen.

Arra Semjén Zsolt pontosan emlékszik, hogy Jánoshalmán Faddy Ottmár (1909-2002) ferences atyával járt többször, mint hittanosa és ministránsa általános iskolás korában, mivel Ottmár atya jánoshalmi születésű volt.

Vadai Ágnes korábban egy közös fotó miatt arról kérdezte Semjén Zsoltot, milyen kapcsolatban áll Bese Gergővel, a NER bukott sztárpapjával, akiről kiderült, hogy dolgozott a KDNP-nek, amelynek Semjén Zsolt az elnöke. A DK politikusa korábban arról a pedofiliával meggyanúsított katolikus papról is a miniszterelnök-helyettest kérdezte, akiről a Népszava írta meg, hogy egy Fidesz által kitüntetett plébános plébániájára bejegyzett egyesület tavaly 75 millió forintot nyert el a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól szexuáledukációs (!) felvilágosító képzésre és igen szívélyes viszonyt ápol fideszes politikusokkal.

Eddig erre a kérdésre adta a legkurtább választ a miniszter.

Kapcsolódó
Semjén Zsolt ennyit válaszolt Vadai Ágnesnek: Semmilyent

Most a pedofíliával gyanúsított papról kérdezte az ellenzéki képviselő.

The post Semjén Zsolt úgy emlékszik, soha nem járt a pedofília miatt bíróság elé állított expap tanyáján first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest