Sosem derül ki, kik nyugszanak a náci Németország egykori főhadiszállásánál talált sírban

Thumbnail for 5865671

Néhány nappal ezelőtt forgószélként járta be a hír a világsajtót, miszerint kéz- és láb nélküli csontvázak kerültek elő a Harmadik Birodalom egykori keleti fronti főhadiszállásánál, a ma Lengyelország területén lévő Farkasveremnél.

A Hermann Göring, a Luftwaffe egykori parancsnokának villájában amatőr régészek által felfedezett, három felnőtthöz, egy csecsemőhöz, illetve egy gyerekhez tartozó maradványok eredetére, illetve korára vonatkozóan ekkor még semmiféle információt nem tettek közzé, az ügyben a hatóságok azonban nyomozásba kezdtek, a törvényszéki szakértők pedig megkezdték a csontok vizsgálatát – írtuk.

A folyamat mostanra véget ért, de nem kedvező eredménnyel: az MTI által közölt hír szerint a csontok

túlságosan összeroncsolódtak ahhoz, hogy az elhunytak nevét, életkorát, valamint haláluk körülményeit pontosan ki lehessen deríteni.

A korábbi jelentésekkel szemben az új hírben már nem esik szó csecsemőről, hiszen csak

három középkorú férfiról, illetve egy nem meghatározható nemű néhány éves gyerekről számolnak be.

A Farkasveremként (Wolfsschanze) elhíresült, nagyjából 250 hektáron elterülő búvóhelyet 1945-ben maguk a nácik próbálták lerombolni, mikor visszavonultak az előrenyomuló szovjet Vörös Hadsereg elől. A gierlozi erdőben található bunkerek, barakkok és egyéb épületek romjait ma turisták látogathatják.

The post Sosem derül ki, kik nyugszanak a náci Németország egykori főhadiszállásánál talált sírban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest