Spam hívások ellen véd a Viber új funkciója

Thumbnail for 5867525

A hívószámazonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető a Viber androidos alkalmazásában, írja a hvg. A funkciónak köszönhetően a felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amennyiben ismeretlen számról érkezik hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl.

A felhasználók így felismerhetik, hogy mikor érdemes, vagy épp nem érdemes felvenniük egy ismeretlen számról érkező hívást.

Az alkalmazás felhasználói maguk dönthetik el, hogy aktiválják-e az összes fogadott hívás azonosítására szolgáló funkciót, beleértve azt is, ha a hívó fél nem a Vibert használja telefonáláshoz.

A spamvalószínűségi mutatót egy belső rendszer állapítja meg, amely több tényezőt vesz figyelembe, beleértve a korábbi, más Viber-felhasználóktól érkező spamjelentéseket is. A hívás befejezése után a felhasználónak további lehetőségeket kínál fel, például újratárcsázást, jelentést, üzenetküldést, szerkesztést, valamint a kontakt mentését is.

Ha valaki jelent egy rosszindulatú hívót, azzal másoknak is segít. A funkciót a következő napokban fokozatosan vezetik be a Viber 21.1.3-as vagy újabb verziójú Viber-verziót futtató androidos eszközökön. A felhasználók a hívószámazonosítást az alkalmazás Beállítások menüjében a Hívások és üzenetek menüpontban engedélyezhetik. A funkció minden viberes számára ingyenesen elérhető lesz.

Kapcsolódó
Kuki néven indított saját chatbotot a Viber

A cég szerint a program célja inkább a szórakoztatás, mint az asszisztensi feladatok ellátása.

The post Spam hívások ellen véd a Viber új funkciója first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest