„Szemen szedett hazugság” – mondta Havasi Bertalan arra, hogy Iványi és Orbán üzengettek

Thumbnail for 6105437

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke a Magyar Hangnak adott csütörtöki interjújában már sokadik alkalommal azt állította, hogy Orbán Viktor 2000 körül megüzente, „ha kiáll vele egy közös fotóra, akkor kiemelt támogatást fog kapni”. Erre viszont a miniszterelnököt megeskető lelkész azt üzente vissza neki, hogy ilyen úton nem tart igényt támogatásra, csak annyit adjanak nekik, amennyi jár.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Mandinernek egy már reggel megjelent cikkében visszaüzente, hogy szerinte szemen szedett hazugság, amit Iványi mond. „Orbán Viktor nem szokott üzengetni senkinek, így Iványi Gábornak sem. Nem szép dolog a hazugság, különösen egy paptól” – mondta a kormánypárti lapnak.

Iványi az interjúban azt is mondta, hogy ha találkozna a miniszterelnökkel, azt mondaná neki, hogy szégyellje magát. A MET elnöke szerint „világosan látszik: Orbán Viktor nem hisz Istenben”. „Nem hisz abban, hogy egyszer Isten ítélőszéke elé kerül, és el kell számolnia minden korábbi tettével” – mondta a lapnak.

Iványi nemrég egy másik beszélgetésben azt mondta, hogy csak találgatni tud, miért utálja annyira a hatalom, hogy évek óta dolgozik egyháza munkájának ellehetetlenítésén. Szerinte az általa akkor is elmesélt üzengetős történet mellett, amin Orbán „állítólag halálosan megsértődött”, benne lehet a dologban az is, hogy a miniszterelnöknek kényelmetlen, hogy időről időre emlékezteti őt a hajdani demokrata önmagára.

A kormány MET ellen folytatott hadjáratának utolsó drámai epizódja az volt, amikor a tanév kezdete előtt több iskolájukat is bezáratták, a budapesti központi telephelyükön pedig kilátásba helyzeték, hogy kikapcsolhatják a gázt. Pénteken 17-órakor Emeberek az emberekért címen szolidaritási tüntetést tartanak a Blaha Lujza téren. Az esemény fő célja, hogy kiálljanak a közel 600 diák mellett, akiket néhány nappal a tanévkezdés előtt elmozdítottak iskoláikból. Az eseményen többek között ott lesz Halász Judit, Rost Andrea, Molnár Áron és Mácsai Pál is.

The post „Szemen szedett hazugság” – mondta Havasi Bertalan arra, hogy Iványi és Orbán üzengettek first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest