Szól a Google Térkép, ha át akarják verni

Thumbnail for 6126348

Új funkció érkezett a Google Térképbe, amely figyelmezteti a felhasználókat, ha egy cég vélhetően hamis értékelésekkel próbálja megtéveszteni az embereket – írja az Engadget.

Sokan támaszkodnak a Google Térképben található értékelésekre, amikor egy számukra ismeretlen helyre mennek. Természetes, hogy a legtöbben nem szívesen étkeznének például egy rossz megítélésű helyen, éppen ezért egyes vállalkozások kamuértékeléseket hagynak saját cégüknél, hogy ezzel tornázzák fel a pontszámukat.

Egy figyelmes felhasználó egy X-en közzétett bejegyzésben számolt be arról, hogy újdonságot fedezett fel az alkalmazásban, amely figyelmeztette őt arra, hogy a megtekintett cég hamis értékelésekkel trükközött. Amint a megosztott képernyőfotón látszik, egy piros felkiáltójel jelent meg a vállalkozás profiljánál, valamint a következő szöveg: „Hamisnak vélt értékeléseket távolítottunk el nemrég erről a helyről.”

In the UK suspected review abuse can lead to a 30 day review ban pic.twitter.com/m2eMY5hFrp

— Mike Blumenthal (@mblumenthal) September 16, 2024

A Google egyelőre hivatalosan nem jelentette be ezt az új funkciót, ezért jelenleg azt sem tudni, hogy mikor és mely országokban válik elérhetővé.

Kapcsolódó
Hasznos új funkciókat kapott a Waze és a Google Térkép

A frissítés megkönnyíti az ismeretlen helyszínekre érkezést, valamint a balesetek és útlezárások bejelentését is.

The post Szól a Google Térkép, ha át akarják verni first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest