Tízezrek tüntettek Georgiában az uniós csatlakozásért

Thumbnail for 6159857

Tízezrek tüntettek vasárnap Georgia fővárosában, Tbilisziben az ország európai uniós integrációjáért alig egy héttel az október 26-ra kitűzött parlamenti választás előtt.

A „Georgia az Európai Uniót választja” jelszóval megrendezett megmozdulás résztvevői a georgiai főváros különböző pontjairól indultak, majd a központi Szabadság téren gyűltek össze. A tüntetők uniós és georgiai zászlókat lengettek és az Európai Unió himnuszát játszották. „Az Európai Unióhoz akarunk csatlakozni, mostani kormányunk azonban nem segít ebben” – mondta az akció egyik résztvevője.

A tiltakozást, amelyen ellenzéki pártok zászlajait is látni lehetett, több civilszervezet szervezte. Jelen volt Szalome Zurabisvili georgiai államfő is. Georgiában október 26-án, szombaton parlamenti választások lesznek, amelyeket sokan döntőnek tartanak az ország jövőjét illetően. Georgia 2023 decemberében tagjelölti státuszba került, az EU azonban az ország mostani vezetését Nyugat-ellenes politikával vádolja és befagyasztotta ezt a folyamatot.

(MTI)

The post Tízezrek tüntettek Georgiában az uniós csatlakozásért first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest