Több száz vérminta szóródott szét az úton Mosonmagyaróvár és Esztergom között

Thumbnail for 6138465

A reggeli órákban eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsiról vérampullák szóródtak Mosonmagyaróváron a Szent István király út 143.-tól egészen Esztergomig az 1-es számú és 10-es számú főútra – írja a MóvarPress című helyi lap. A lap információi szerint több 100 darab vérvételi ampulla esett ki egy jármű rakteréből.

A történtekkel kapcsolatban később a mosonmagyaróváris Karolina Kórház is kiadott egy közleményt, melyben megerősítették a lap információit, hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a kórház munkatársai nem hibáztak.

A Mosonmagyaróvári Karolina Kórház- Rendelőintézet területéről ma egy külsős cég veszélyes hulladékot szállított el, és a szállítás közben a már feldolgozott vérmintákat tartalmazó kémcsövek szóródtak az úttestre. Kórházunk dolgozói mulasztást nem követtek el, a veszélyes hulladék kezelésére és szállítására vonatkozó szabályok szerint a minták átadása lezárt badellákban történt. Az esetben érintett vérminták az elmúlt napok során kerültek levételre, ezek feldolgozása már megtörtént, így – a közösségi médiában megjelentekkel ellentétben – egyetlen betegünk vérvételi eredménye sem veszett el

– írták.

A kórház emellett közölte azt is, hogy felvették a kapcsolatot a meg nem nevezett külsős céggel, ami a veszélyes hulladékot szállította, az eset tisztázása folyamatban van. A rendőrség a Nemzeti Népegészségügyi Központ Munkatársai pedig közben már meg is kezdték az ampullák összegyűjtését, illetve azok semlegesítését.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

The post Több száz vérminta szóródott szét az úton Mosonmagyaróvár és Esztergom között first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest