Török Gábor a Tisza-előnyt mutató kutatásról: A két Magyarország tisztán látható

Thumbnail for 6164706

Török Gábor kommentálta a 21 Kutatóközpont felmérését, amely szerint a biztos pártválasztók körében a Tisza Párt megelőzte a Fideszt.

Szerinte bár valóban hibahatáron belüli a különbség, és két választás között jobb kiindulópont a teljes népességre vonatkozó adat, amelyben a kormányoldal áll jobban, a közvélemény-kutatások nemcsak megmutatják a politikai valóságot, de időnként alakítják is azt. „Amióta a Tisza egyértelmű erősödését lehetett látni a többi kutatásban, várható volt, hogy előbb-utóbb előkerül egy olyan eredmény, hogy vezet a Tisza. Ennek pedig politikai jelentősége van, befolyásolja a választók döntéseit, de még inkább a politikai szereplők gondolkodását, viselkedését. Érdekes az is, hogy éppen október 23-án láthattunk először egy ilyen kutatást” – írta.

A politikai elemző szerint tanulságosak a nemekre, az életkorra, az iskolai végzettségre és a lakóhelyre vonatkozó bontások, ezekről részletesen írtunk a kutatás ismertetésekor.

Engem különösen a nemek közötti egyértelmű különbség lepett meg, a többi eddig is jellemző volt a Fidesz és ellenzéke közötti versenyben. A két Magyarország tisztán látható

– fogalmazott Török, miután a felmérésben a férfiak között a Tisza Párt a teljes népességben is stabilan vezet a Fidesz előtt.

A 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői havonta egyszer meghallgathatják, amint Török Gáborral elemezzük a politikai eseményeket. A hétfőn publikált első adás itt érhető el.

The post Török Gábor a Tisza-előnyt mutató kutatásról: A két Magyarország tisztán látható first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest