Tóth Vera a betegségéről: Ez egy láthatatlan gyilkos

Thumbnail for 6162443

Tóth Vera kicsit visszavonult a nyáron, betegsége miatt, amiről a hot! magazinban mesélt először.

Nagy felelősség erről beszélni, de nem titok: in­zu­lin­re­zisz­tens vagyok. Ha ezt nem kezelik, abból nagyon komoly szív- és érrendszeri problémák lehetnek: akár sztrók vagy szívinfarktus is és a cukorbetegség

idézi a Bors az énekesnőt, akinél több mint egy éve jelentkeztek először a tünetek.

Ez egy láthatatlan gyilkos. Évek alatt alakul ki, és egy pillanat alatt kitör. Az elején nem is vettem komolyan, arra gondoltam, hogy csak nem aludtam ki magam: hétköznapi magyarázatokat kerestem.

A rosszullétek odáig fokozódtak, míg egy éjszaka olyan rosszul lett az inzuliningadozástól, hogy felhívta a segélyhívót, majd bement az ügyeletre, ahol alapos kivizsgálásra küldték. Ekkor derült ki, hogy inzulinrezisztencia okozza a problémákat.

Rengeteg vérvétel után, amikor elértem a belgyógyászhoz, ő rám nézett: »Verácska, magának olyan magas az inzulinja, hogy csoda, hogy még nem cukorbeteg!”

– elevenítette fel Tóth, akinek teljes életmódváltásra volt szüksége. Ezt elsőre lehetetlen feladatnak látta.

Arra gondoltam: itt a vége, én nem vagyok képes erre. Pedig dehogynem! Egy dietetikussal összeállítottuk az új étrendemet, ami mára szinte automatikussá vált. Sokkal változatosabban és jobban eszem, mint régen, pedig a férjem nagyon jól főz! Furcsán hangzik, de hálás vagyok a betegségemnek.

Az énekesnő azt mondta, „ha az ember az egészségre fókuszál, annak megvan az a kellemes mellékhatása, hogy le is fogy”.

Bár nem lehet biztosra mondani, de az inzulinrezisztencia valószínűleg arra is hatással van, hogy bár vágyik az anyaságra, eddig még nem sikerült teherbe esnie.

Már túl vagyok azon, hogy a gyerekvállaláson görcsöljek, de nem érdekel a társadalmi nyomás. Rájöttünk a férjemmel, hogy nekünk úgy is jó, ha van gyerekünk, de úgy is, ha nincs. Nekem nagy szerencsém van, hogy itt van nekem az unokahúgom (Tóth Gabi és Krausz Gábor kislánya – a szerk.), akin kiélhetem az anyai ösztöneimet

– árulta el Tóth Vera.

The post Tóth Vera a betegségéről: Ez egy láthatatlan gyilkos first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest