„Úgy gondoltam, hogy jót tenne az unokámnak, ha egy időre elvinnék a rendőrök”

Thumbnail for 5872187

Nem mindennapi módját választotta egy tiszaföldvári nagymama annak, hogy jó útra térítse a szerinte szerfüggő unokáját. Úgy gondolta, jót tenne a szerettének, ha egy időre elvinnék a rendőrök, ezért hazudott róla egy hatalmasat. A Kunszentmártoni Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt állítja bíróság elé a 64 éves asszonyt.

Lánczi Rajmund, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy az asszony azt a valótlan bejelentést tette egy kunszentmártoni járőrnek, hogy az unokája február 24-én megjelent az ingatlanánál, majd benyomta az utcafont felőli ablakot és bemászott rajta a szobájába.

Állítása szerint a rokona ezt követően dulakodni kezdett vele, arcon vágta, majd elvette a pénztárcáját, s magával vitte a benne lévő hétezer forinttal és irataival. A rendőrség kifosztás bűntette miatt rendelt el nyomozást, melyben a tanúként kihallgatott nagyi fenntartotta a valótlan bejelentését.

Két nappal később azonban bement a rendőrségre és bevallotta az igazat. Elmondása szerint azért tett valótlan bejelentést az unokájával szemben, mert szerinte az unokája szerfüggő és úgy gondolta, hogy jót tenne neki, ha egy időre elvinnék a rendőrök. Az ügyészség pénzbüntetést kért a nagymamára.

The post „Úgy gondoltam, hogy jót tenne az unokámnak, ha egy időre elvinnék a rendőrök” first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest