Újabb magyar állampolgárt menekítettek ki Libanoból

Thumbnail for 6138535

Sikeresen lezárult egy újabb magyar állampolgár kimenekítése Libanonból, ezúttal egy Szerbia vezette evakuációs művelet keretében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd este Budapesten.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a délutáni órákban landolt Belgrádban az a mentesítő járat, amely egy magyar állampolgárt is kimenekített Libanonból. Az érintettet a repülőtéren a magyar nagykövetség illetékes konzulja és családtagjai várták .

Szijjártó Péter emlékeztett, hogy Libanonban néhány száz magyar tartózkodik, közülük 233-an voltak valamilyen módon a bejrúti nagykövetség látókörében, döntő többségük életvitelszerűen él Libanonban. Mint mondta, a kormány már többször felajánlotta az evakuáció lehetőségét a Libanonban tartózkodó magyar állampolgárok számára, és két körben evakuációs műveletre is sor került.

„Miután most értesültünk róla, hogy Szerbia is menetesítő járatot indít Libanonba, ismét felajánlottuk a lehetőséget a még ott tartózkodó állampolgárainknak, akik közül egy személy jelentkezett is, hogy el akarja hagyni az országot. Számára a megállapodás alapján szerb barátaink helyet biztosítottak az evakuációs járaton, amely ma délután landolt Belgrádban. Mindenki eljöhetett, aki el akart, mert az evakuációra felajánlott helyek száma rendre meghaladta az ez iránt érdeklődést mutató magyar állampolgárok számát” – hangsúlyozta Szijjártó.

The post Újabb magyar állampolgárt menekítettek ki Libanoból first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest