Újságírók között is volt szócsata a Kormányinfón

Thumbnail for 5869928

A Telex arról kérdezett, hogy a gödi Samsung-gyár működésének felfüggesztését kimondták, de ez nem történt meg április vége óta. Gulyás szerint „természetesen végre kell hajtani az ítéletet”, de ennél jobban nem tud belemenni a kérdésbe. – Ha van egy bírósági ítélet, azt mindenkinek végre kell hajtania – jelentette ki.

Hogy megnehezítik-e az ott élők életét, azt nem tudjuk. Akik ott dolgoznak, azoknak valószínűleg megkönnyíti az életét

– jelentette ki Gulyás az üzem működése kapcsán.

A miniszter szerint a hatóságok fel vannak készülve arra, hogy ilyen gyárak érkezzenek, szigorúak a szabályok. Arra érdemi választ nem tudott adni, miért lehet ennek ellenére is az, hogy folyamatosan érkeznek hírek arról, hogy nem szabályszerűen működnek ezek a gyárak.

A Telex a kínai elnök látogatása kapcsán azt kérdezte, hogy miért nem hívják meg a médiát a találkozóról rendezett sajtótájékoztatóra, az RTL és a Telex sem kapott ugyanis meghívót. Gulyás Gergely után Vitályos Eszter is azt mondta, hogy nem foglalkozik sajtómeghívók kézbesítésével, bár kapcsolatban áll azzal a főosztállyal, amely ezt intézi. Megígérte, hogy utánanéz a kérdésnek.

A sajtótájékoztatón többször is szóváltás alakult ki az újságírók között. Breuer Péter például korábban lobbitevékenységet emlegetett a Telex kapcsán, a Telex pedig azt kérdezte Gulyástól, hogy mennyire szolgálja a közvélemény tájékozódását, hogy egy olyan ember kérdezget a Kormányinfón, aki korábban több tízmilliós szerződésben állt a Fidesszel. Gulyás nem akart az újságírók közötti vitába beszállni.

The post Újságírók között is volt szócsata a Kormányinfón first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest