Zelenszkij Amerikában, Bidennel, Harrissel és Trumppal is találkozik

Thumbnail for 6109640

Vasárnap az Egyesült Államokba érkezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, ahol bemutatja „győzelmi tervét” Joe Biden elnöknek, Kamala Harris demokrata párti és Donald Trump republikánus elnökjelöltnek – közölte a Guardian. Zelenszkij részt vesz az ENSZ közgyűlésén is.

Kijev hetek óta nyomást gyakorolt ​​a nyugatra, hogy lehetővé tegyék nagy hatótávolságú fegyvereket Oroszország elleni bevetését. A megtámadott ország katonai vezetése szerint ezekkel az akciókat kényszeríthetnék ki a két és fél éve tartó háború lezárását, az orosz csapatok Ukrajnából való kivonulását.

Zelenszkij Pennsylvaniában egy lőszergyártó üzemet is meglátogatott (kiemelt képünkön), ahonnan az ukrán frontra is szállítanak. Zelenszkij szerint az üzem termelését látogatása nyomán növelni fogják. A scrantoni üzem egyike azon kevés létesítményeknek az Egyesült Államokban, ahol 155 mm-es tüzérségi lövedékeket gyártanak. Ukrajna már több mint hárommilliót kapott belőlük az USA-tól.

Scranton, Pennsylvania. I visited a plant that manufactures 155 mm artillery shells. Now, for our warriors who are defending not only our country, not only Ukraine, the plant will be ramping up production.

I began my visit to the United States by expressing my gratitude to all… pic.twitter.com/OXnvqHclkM

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 22, 2024

The post Zelenszkij Amerikában, Bidennel, Harrissel és Trumppal is találkozik first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest