Átalakulhat a wimbledoni tenisztorna lebonyolítása

Thumbnail for 6105457

Úgy tűnik, hogy az All England Tennis Club (AELTC ) megnyeri azt a hosszas jogi csatározást, amelyet egy ideje 39 új pálya építésével kapcsolatban folytat.

Merthogy az egykori Wimbledon Park golfpálya területéből pont ekkora területet harapna ki az AELTC, és ez a terv jelentős ellenállást váltott ki a helyi lakosok részéről. A döntés végül a Greater London Authority (GLA) elé került, mivel a helyi önkormányzat tavaly novemberben elutasította a javaslatot.

Csütörtökön végül a GLA tisztviselői „nem találtak olyan lényegi kérdést, amelyek igazolnák a hozzájárulás megtagadását”, ezért úgy vélték, hogy „minden a program jóváhagyása mellett szól”. Végső soron felkérték az alpolgármestert, hogy adjon feltételes építési engedélyt ahhoz az építési tervhez, amely a 39 pálya között magában foglal egy 8000 férőhelyes új stadiont is, amely a harmadik wimbledoni centerpályaként működne – számolt be a The Athletic.

A fejlesztést első sorban az indokolja, hogy a wimbledoni kvalifikációs versenyek pálya híjján évek óta a néhány mérföldnyire lévő Roehampton közösségi sportközpont viszonylag szerény környezetében zajlanak. A bővítés viszont lehetővé tenné, hogy az All England Tennis Club a helyszínen rendezze meg a wimbledoni selejtezőversenyt, pont úgy, ahogy a másik három Grand Slam-versenyen történik, ami jelentősen átalakítaná, végső soron kényelmesebbé tenné a wimbledoni tenisztorna lebonyolítását.

Deborah Jevans, az AELTC elnöke szerint: „A terv a 2012-es londoni olimpia óta az egyik legnagyobb sportberuházás az angol fővárosban. Az általunk javasolt projekt központi részeként 27 hektárnyi gyönyörű új parkot is létre hozunk, amelyhez a nagyközönség ingyenesen hozzáférhet és élvezheti azt.”

The post Átalakulhat a wimbledoni tenisztorna lebonyolítása first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest