Az Aston Martin óvást nyújtott be a Kínai Nagydíj időmérője miatt

Thumbnail for 5838157

Az Aston Martin Forma-1-es csapat hivatalos óvást nyújtott be a Nemzetközi Autómobil Szövetségnél (FIA) a Kínai Nagydíj időmérő edzése miatt.

Carlos Sainz looked all but out of qualifying after hitting the barriers…

But he and the Ferrari mechanics had other ideas

Aston Martin have lodged a complaint with the stewards since the incident as Carlos got going again after a Red Flag#F1 #ChineseGP pic.twitter.com/SV5yh9Nb3A

— Formula 1 (@F1) April 20, 2024

A második szakaszban a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz Jr. a kavicságyba hajtott, onnan pedig a fűre csúszott át, végül a falnak ütközve állt meg. Piros zászlós szakasz következett, de a gyors szünet is elég volt arra, hogy a szerelők kipofozzák az autóját és Q3-ban a hetedik helyen zárjon.

Az Aston Martin azonban felhívta rá az FIA figyelmét, hogy a szabályzat 39.6-os cikkelye szerint azok a pilóták, akiknek az autója megáll a pályán időmérő közben, már nem folytathatják az edzést. A versenybírók jegyzőkönyvében pedig úgy szerepel Sainz esete, hogy piros zászló előtt a pályán állt a kocsijával.

Ugyan eredetileg a szabály azért született, hogy felügyelők és más járművek segítségével ne állhasson vissza a versengésbe senki, arra az esetre nem tér ki, ha önerőből folytatni tudja az időmérőt valaki. Márpedig Sainznál épp ez az eset állt fent. A Ferrari és az Aston Martin képviselői így az FIA-nál vesznek részt egy meghallgatáson, ezután dől el, lesz-e változás a rajtrácson.

Kapcsolódó
Verstappennel nem lehetett tartani a lépést az időmérőn, Sainz autót tört, Hamilton Q2-be se jutott

Piros zászlós időmérőt nyert Verstappen, amivel megszerezte a Red Bull pole-pozícióját.

The post Az Aston Martin óvást nyújtott be a Kínai Nagydíj időmérője miatt first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest