Botrány az amerikai úszóknál, csalással vádolják társukat a parasportolók

Thumbnail for 6106042

Több amerikai úszót eltiltottak attól, hogy részt vegyenek a párizsi paralimpia záróünnepségén, de még további szankciók várhatnak rájuk, miután a közösségi médiában kérdőjelezték meg egyik társuk sérültségi szintjét.

Mindezt az amerikai paralimpiai bizottság szóvivője is megerősítette a Washington Postnak, mondván világos viselkedési normáknak kell megfelelniük az amerikai sportolóknak, és a továbbiakban is büntetik, ha valaki ezt megszegi. Bár azt nem közölték hivatalosan, hogy Jessica Long, Anastasia Pagonis, Gia Pergolini és Julia Gaffney milyen kihágást követett el, a WP tudni véli, hogy a közösségi médiában kritizálták Christie Raleigh Crossley-t, és megkérdőjelezték, hogy a megfelelő sérültségi kategóriában versenyzett-e a paralimpián.

A 37 éves Crossley halmozta az érmeket Párizsban, 100 háton és pillangón aranyat nyert, 50 és 100 gyorson ezüstöt, valamint a mixváltó tagjaként bronzot. Az egyéni számok többségét S9-es kategóriában teljesítette, kivéve az 50 gyorson, ahol nem volt ilyen kategória, így ott S10-ben lett második.

Crossley már a paralimpia előtt beszélt arról, hogy több kritikát is kapott, majd a játékok alatt a spanyol Sarai Gascon Moreno nevezte viccnek egy világcsúcsot ünneplő poszt alatt, hogy az S9-es kategóriában versenyez az amerikai. Erre csatlakozott rá Long, akit később megkérdeztek erről, és azt mondta, szerinte sokkal átláthatóbb szabályozások kellenének a parasportban és ezeket jobban be kellene tartani, mint jelenleg. Gaffney szándékos félremagyarázásról írt Crossley kapcsán, vele pedig Pagonis és Pergolini értett egyet nyilvánosan.

Ahelyett, hogy a világcsúcsomat élvezhetném, teljesen össze vagyok törve, mert az egész világ azt hiszi, csaló vagyok. Hogy megjátszom a lyukat az agyamban és a cisztát a gerincvelőmben. Eléggé lehangoló, hogy a neten azt terjesztik, nem vagyok annyira fogyatékos, mint amilyennek látszom, csak mert gyorsabban úszom, mint ők

– kommentálta a történteket a Washington Postnak Crossley.

A lap azt írja, az összesen már 30 paralimpiai éremnél (közte 17 arany) tartó Jessica Longra és társaira akár felfüggesztés is várhat, ami azt vonja magával, hogy kikerülnek a válogatottból és elveszíthetik az ösztöndíjukat.

Kapcsolódó
Furcsa büntetést kapott Verstappen azért, amit mondott

Közmunkára ítélték a Forma-1 címvédőjét.

The post Botrány az amerikai úszóknál, csalással vádolják társukat a parasportolók first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest