Daniel Ricciardo utódja rögtön büntetéssel kezd a Forma-1-ben

Thumbnail for 6126547

Liam Lawson megkapja a lehetőséget, hogy állandósítsa helyét a Forma-1-ben 2025-ben: a Red Bull fiókcsapata, a VCARB Daniel Ricciardót a fiatal új-zélandi versenyzőre cserélte. Ugyanakkor nem indul majd gördülékenyen Lawson visszatérése:

ahogyan Christian Horner egy podcastadásban elmondta, rögtön tíz rajthelyes büntetést kap majd, mivel a Ricciardótól megörökölt autójában motort kell majd cserélni.

„Mivel motorbüntetést kap, így mondhatni lágyan landolva tér vissza. De persze a teljesítményét majd a csapattársával összevetve azért kiértékelik” – magyarázta Horner, a Red Bull csapatvezetője.

A 22 éves Lawson 2023-ben már beugrott öt futamra Ricciardo helyett, kifejezetten jól szerepelt, tulajdonképpen csak egy gyengébb versenye volt. Szingapúrban szenzációs kilencedik helyen zárt, kétszer pedig épphogy lemaradt a pontszerző helyekről. Ennek ellenére nagy meglepetésre nem kapott ülést 2024-re, de Daniel Ricciardo nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így az idény utolsó hat futamán bizonyíthat.

Horner arról is beszélt az adásban, hogy Lawson kiemelkedő teljesítménye akár a Red Bullhoz is vezethet, ahol Sergio Pérez gyengélkedik Max Verstappen csapattársaként.

Kapcsolódó
Michael Schumacher először a lánya esküvőjén mutatkozott súlyos síbalesete után

Állítólag lánya esküvőjén vett részt, de fotók nem készülhettek, miután mindenkitől elvették a mobilját.

The post Daniel Ricciardo utódja rögtön büntetéssel kezd a Forma-1-ben first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest