Eddig Oscar Piastrinak nagyon megy a Kínai Nagydíjon

Thumbnail for 6413562

Az ausztrál pár órával korábban a második helyen végzett a sprintfutamban.

Piastri mellől George Russell, a Mercedes brit versenyzője startolhat majd, miután az utolsó nekifutásra nagyon jó kört teljesített, és csak nyolc századmásodperccel maradt el a legjobb köridőtől. A harmadik rajtkockát Piastri csapattársa, az összetettben éllovas brit Lando Norris foglalhatja el.

A címvédő és négyszeres világbajnok Max Verstappen (Red Bull) negyedik, a sprintfutamon győztes, hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton (Ferrari) pedig ötödik lett az időmérőn.

Az újoncok közül az idénynyitó ausztrál hétvégéhez hasonlóan ezúttal is a francia Isack Hadjar volt a legjobb a kvalifikáción és a hetedik rajtkockát szerezte meg, mellőle az egy hete Melbourne-ben negyedik – szintén újonc – Andrea Kimi Antonelli (Mercedes) rajtolhat.

A másik Ferrarit vezető monacói Charles Leclerc Hamilton mellől startol majd, míg Verstappen csapattársa, az új-zélandi Liam Lawson csak az utolsó, 20. rajthelyet szerezte meg.

Az 56 körös Kínai Nagydíj vasárnap 8 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend

1. sor:
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
George Russell (brit, Mercedes)

2. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Max Verstappen (holland, Red Bull)

3. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

4. sor:
Isack Hadjar (francia, RB)
Andrea Kimi Antonelli (olasz, Mercedes)

5. sor:
Cunoda Juki (japán, RB)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

6. sor:
Esteban Ocon (francia, Haas)
Nico Hülkenberg (német, Sauber)

7. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

8. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Williams)
Pierre Gasly (francia, Alpine)

9. sor:
Oliver Bearman (brit, Haas)
Jack Doohan (ausztrál, Alpine)

10. sor:
Gabriel Bortoleto (brazil, Sauber)
Liam Lawson (új-zélandi, Red Bull)

The post Eddig Oscar Piastrinak nagyon megy a Kínai Nagydíjon first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest