Élőszereplős Football Manager zajlik a Fradinál, csak épp következmények nélkül

Thumbnail for 6136476

Gulácsi Péter – elmondása szerint – az eszére hallgatott a szíve helyett, amikor azt kérte Marco Rossitól, hogy idén már ne vegye számításba a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken. A Lipcse kapusa a korábbi súlyos sérüléséből tanultakra, valamint a megnövekedett meccsterhelésre vezette vissza döntését. Ugyanakkor a bejelentés a semmiből jött, a sajtóban pedig a magyar keret nyilvánosságra hozása után perceken belül megjelent egy írás Gulácsi köréből, ami azt pedzegette, hogy a kapus döntése mögött több lehet, mint pusztán racionális számítás: a magyar szurkolói közeg folyamatos támadásai.

Látjuk-e még Gulácsit címeres mezben? Tényleg csak a nagy terhelés az oka annak, hogy idén már nem lesz válogatott? Mekkora szerepe lehet a döntésében a magyar szurkolók egy részétől kapott folyamatos támadásnak? A kérdőjelek kiegyenesítése mellett beszéltünk a szolidaritáshiányos magyar közegről és az ügyet övező furcsa kommunikációról.

Pascal Jansen eddigi ferencvárosi teljesítményéről az volt az általános vélemény, mind a szurkolók, mind a klub vezetése körében, hogy a pályán mutatott játék bár csúnya, de legalább eredményes. Ebbe a képbe rondított bele a múlt héten előbb a Tottenham, majd a Paks ellen elszenvedett vereség.

A holland szakembernek egy rosszul megtervezett kerettel kell dolgoznia hétről hétre úgy, hogy kulcsposztokon hiányzik a mélység és a minőség. A ferencvárosi élőszereplős football managerezést vizsgálva a csapat eddigi szereplésével kapcsolatban azokra kérdésekre kerestük a válaszokat, hogy mennyire az edző felelőssége a mutatott játék, mennyi időre lehet szüksége Jansennek ahhoz, hogy át tudja ültetni a pályára az elképzeléseit, és hogy alkalmas-e egyáltalán ez a keret arra focira, amit a holland elvár a játékosoktól.

Szeretnéd élőben hallgatni a Ziccert? Akkor várunk téged október 15-én Budapesten az Akváriumban a 24.hu első podcastfesztiválján! Vendégünk Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik, Bolla Bendegúz és Schäfer András menedzsere lesz. Az eseményen a Ziccer mellett a Háromharmad és a Della is hallható lesz, majd az este folyamán együtt bulizhatsz, kötetlenül beszélgethetsz a szerkesztőség tagjaival. Minderre pedig a Tixán tudsz jegyet váltani.

The post Élőszereplős Football Manager zajlik a Fradinál, csak épp következmények nélkül first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest