„Féltem, hogy egy nap nem jönnek haza a gyerekeim az iskolából” – halálos fenyegetéseket kapott a világ egyik legjobb atlétája

Thumbnail for 5866424

A kétszeres olimpiai bajnok Eliud Kipchoge a poklok poklát élte át a közelmúltban, miután folyamatosan halálos fenyegetéseket kapott a családja.

A kenyai világklasszis maratonfutó azért kapott borzalmas üzeneteket, mert egy autóbalesetben elhunyt honfitársa, Kelvin Kiptum. A 24 éves atlétáról azt gyanították, hogy megtörheti Kipchoge egyeduralmát a maratonisták között, elsősorban az októberi, chicagói maratont követően, ahol két óra 35 másodpercre csökkentette a világcsúcsot.

Az emberek összeesküvéselméletet gyártottak, amely szerint Kipchogénak köze volt ahhoz, hogy Kiptum halálos balesetet szenvedett.

Ennek persze nem volt köze a valósághoz, de az interneten futótűzként terjedt az álhír, amiből aztán online abúzus lett.

„Megdöbbentett, hogy az emberek azt mondják, közöm van a srác halálához. Életem legrosszabb híre volt! Rengeteg fenyegetést kaptam, hogy felgyújtják az edzőtáborom helyszínét, az érdekeltségemhez tartozó épületeket, beleértve a házamat, sőt a családom életével is fenyegetőztek. Nem történt meg, de ilyen a világ.

Nem volt elég erőm a rendőrségre menni, hogy elmondjam, az életem veszélyben lehet, de a családomnak mondtam, legyenek különösen tudatosak és óvatosak. Sok embert felhívtam, nagyon féltem, hogy egy nap nem jönnek haza a gyerekeim az iskolából. Néha biciklivel járnak, de elkezdtük őket autóval elvinni és hazahozni inkább. A lányom bentlakásos iskolába járt, neki könnyebb volt. A fiaimnak viszont nehéz azt hallani, hogy »az apád megölt valakit”

– mondta a BBC-nek a meggyötört lelkiállapotú maratonista.

Kipchoge több barátját is elveszítette az eset miatt, de elmondása szerint semmin sem változtatott. Abban a hitben folytatta tovább az edzésmunkáját, hogy nincs mit titkolnia, ezért nincs is szüksége bujkálni. Még akkor sem, ha a teljesítménye visszaesett. Ez a közösségi oldalaira is igaz volt, hiába tanácsolták a csapatának tagjai, hogy ne használja az online platformokat.

„Ha törlöm a profilomat, akkor úgy tűnik, mintha rejtegetnék valamit. Minden felhasználói fiókom megtartottam. Nem tettem semmi rosszat.”

Kapcsolódó
Meghalt Kelvin Kiptum, a maratoni futás világcsúcstartója

A 24 éves kenyai atléta és edzője autóbalesetben vesztették életüket.

The post „Féltem, hogy egy nap nem jönnek haza a gyerekeim az iskolából” – halálos fenyegetéseket kapott a világ egyik legjobb atlétája first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest