Ha legyőzi nagy mumusát, visszajut az A csoportba a magyar hokiválogatott

Thumbnail for 5860982

Óriási meccset játszott a magyar jégkorong-válogatott a házigazda olaszokkal a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon, és Varga Balázs hosszabbításban szerzett góljával 3-2-es győzelmet aratott.

„Nem figyeltem, hogy hogyan vettem át a korongot, Háritól nagyon jól kaptam, csak arra, hogy valahogy a kapus mellett tegyem el. Remélem, a végén feljutást ünnepelhetünk” – mondta az MTI-nek az első vébéjén szereplő, és két gólnál járó Varga, aki a finn élvonalban légióskodik.

Ahhoz, hogy szombat este ünnepelhessen a magyar válogatott, az kell, hogy legyőzze Szlovéniát, amely az utolsó fordulónak már úgy vághat neki, hogy jövőre biztosan az A csoportban, a világ legjobb 16 csapata között szerepelhet.

A magyar válogatott tétmérkőzésen még sosem győzte le a szlovénokat, úgyhogy a mostani meccs remek alkalmat kínál, hogy megtörjön ez a rossz sorozat.

A másik feljutó helyért a magyar csapat mellett Olaszország és a 17 székely hokissal felálló Románia is versenyben van. Románia Japánnal, a házigazda olasz csapat Dél-Koreával játszik szombaton. A magyar csapat még egy esetleges vereség esetén is feljuthat, de ehhez az kellene, hogy Románia ne nyerjen Japán ellen, és Olaszország se győzze le rendes játékidőben Koreát.

Az utolsó játéknap programja:

Románia – Japán 12.30
Olaszország – Koreai Köztársaság 16.00
Szlovénia – Magyarország 19.30

Az állás: 1. Szlovénia (már feljutott) 9 pont, 2. Magyarország 8, 3. Olaszország 6 (12-9), 4. Románia 6 (7-15), 5. Japán 4, 6. Koreai Köztársaság 3
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

The post Ha legyőzi nagy mumusát, visszajut az A csoportba a magyar hokiválogatott first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest