„Hogy ez honnan jött…” – edzőjét is meglepte az ob-n a 15 éves magyar úszó

Thumbnail for 5823327

Az úszók országos bajnoksága elsősorban két visszatérőről, Milák Kristófról és Hosszú Katinkáról szól, csütörtökön azonban egy 15 éves sportoló lopta el a show-t a nagyok elől. A Tatabánya úszója, Jackl Vivien a délelőtt során a második legjobb időt produkálta 400 vegyesen, azonban az esti döntőre közel 10 másodpercet javult.

4:34.96-tal, utcahosszal nyerte meg az aranyfutamot, megdöntötte saját egyéni csúcsát, egyszersmind teljesítette az olimpiai szintidőt.

Az ezüstérmes Kapás Boglárkának négy század híján négy másodpercet, a bronzérmes Mihályvári-Farkas Viktóriának közel négy és fél másodpercet adott. Hosszú Katinka bő 12 másodperccel később csapott célba.

A szintet szerettük volna, a füzetembe 4:37.8-at írtam, arra gondoltam, jó esetben 4:37.5 lesz… Hogy ez honnan jött… Nem tudom… Még vissza kell néznem a versenyt. Néztem, de nem láttam, ez miként jött össze

– idézi a szövetség oldala Kocsis Mártát, Jackl edzőjét.

Az úszó azt mondta az M4-nek, őt is megdöbbentette az időeredménye, és most még nem is gondolt az olimpiára, ugyanis mivel ő még nem is ifi, hanem serdülő korosztály, így alapvetően az ifi Európa-bajnokság lenne számára az év fő versenye. Elárulta azt is, hogy Kapás és Hosszú is gratulált neki a célban.

Kapcsolódó

The post „Hogy ez honnan jött…” – edzőjét is meglepte az ob-n a 15 éves magyar úszó first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest