Kós Hubert szerezte az első magyar érmet a vizes világbajnokságon

Kós Hubert 200 vegyesen bronzérmet nyert csütörtökön a szingapúri vizes világbajnokság döntőjében.

A 200 háton olimpiai bajnoki címet szerző úszó a szerdai középdöntőben nem adott ki mindent magából, de remekül versenyzett és végül 1:57.22 perces idővel csapott célba. Ezzel az ötödik legjobb idővel zárt, de nem lenne meglepő, ha az egyéni legjobbja környékét hozná a fináléban (1:56.40). A csütörtöki programja meglehetősen hajtós, reggel előfutamot úszott 200 háton, a vegyes döntője után pedig szintén a fő számának középdöntője vár rá.

A vegyes döntőjében nyilván a maximumot kell nyújtanom, utána háton azért lehet majd még kicsit tartalékolni

– mondta a reggeli selejtezőt követően, így várható volt, hogy bekezd majd vegyesen.

A második középdöntőben Léon Marchand megdöntötte Ryan Lochte 2011-es világcsúcsát, a francia sztár 1:52.69-cel csapott célba. Ez volt az első világcsúcs a szingapúri világbajnokság medencés úszóversenyei során, de jól mutatta, mire lehet számítani a fináléban.

Ezek után Kós a második legjobb reakcióidővel robbantott, a pillangó végén harmadikként fordult. Utána jött a nagy fegyvere, a hátúszás, amivel alaposan felzárkózott, sőt mellen is remekelt, így bár a második helytől távolodott, de úgy haladt harmadikként, hogy leszakadt róla a mezőny. Végül 1:55.34-nél csapott célba, vagyis megjavította egyéni csúcsát, egyúttal bronzérmet nyert. Ez a magyar csapat első érme az idei vébén.

Léon Marchandé lett az aranyérem, akit igazán megszorongatni sem lehetett, míg az ezüstérmet Shane Casas nyakába akasztják.

A finálé után nagyjából egy órája van kifújni magát a 200 hát középdöntője előtt.

Helyesbítés

Cikkünkről küldött értesítésünkben (push-üzenetünkben) tévesen azt írtuk, hogy Kós Hubert aranyérmet szerzett. A hibáért elnézést kérünk!

Kapcsolódó

The post Kós Hubert szerezte az első magyar érmet a vizes világbajnokságon first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest