LeBron James a fiával együtt írhat történelmet a következő NBA-szezonban

Thumbnail for 5960858

A Los Angeles Lakers szerezte meg Bronny James játékjogát az NBA amatőr játékosbörzéjén (draft), a 19 éves kosaras így édesapja, LeBron csapattársa lehet.

A Lakers a draft 55. helyén szerezte meg Bronny Jamest, akinek édesapja az elmúlt években többször jelezte: egyik legnagyobb vágya, hogy egy csapatban szerepelhessen valamelyik fiával.

LeBron James and Bronny James become the first father and son duo to be in the NBA at the same time.

Now they are teammates on the Lakers! pic.twitter.com/dITQ4WQ9RA

— NBA (@NBA) June 27, 2024

Erre most lesz lehetősége, már amennyiben Bronny bekerül a Lakers keretébe, illetve amennyiben az édesapa is marad az aranysárga-liláknál: LeBron James július elsejétől szabadügynök lehet, azaz ha nem tudnak megállapodni a közös folytatásról, minden idők legeredményesebb NBA-játékosa akár távozhat is a Lakerstől.

A sajtó szerint ugyanakkor erre kicsi az esély, a Los Angeles ugyanis a hírek szerint hamarosan hároméves, 160 millió dollárról szóló szerződést ír alá vele.

Az NBA történetében eddig mintegy száz apa-fiú páros szerepelt, az ugyanakkor még soha nem fordult elő, hogy egy időben játszottak volna a ligában.

A hátvédként játszó Bronny James egyetemi karrierje utolsó évében 4,8 pontot, 2,8 lepattanót és 2,1 gólpasszt átlagolt, amely közül egyik sem számít kiemelkedőnek.

The post LeBron James a fiával együtt írhat történelmet a következő NBA-szezonban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest