„Majd a pályán kell megmutatni” – a hokiincidens után Galló Vilmos azt ígéri, 200 százalékon fog menni

Thumbnail for 5858410

„Mindhárom meccsen jó sorunk volt, és ezzel nem is volt probléma senki részéről sem. Nemes Mártonnal és Sárpátki Tamással is nagyon jó volt játszani, csomó helyzetet alakítottunk ki. Nyilván nem mentek be annyira pont azokon a meccseken, de bíztam benne, hogy ezt így visszük tovább, és tudunk majd erre építeni a vb során. Sajnos a szerdai meccsen picit meg lettek kavarva a dolgok, ami szerintem már az egész csapatot frusztrálta egy kicsit, és talán emiatt is történt, ami történt” – nyilatkozta a vb-t közvetítő Sport TV-nek Galló Vilmos.

Azt mondta, ő úgy érzékelte, hogy nem csak benne, hanem a csapat nagy részében is volt egy frusztráció, ami talán belőle jött ki a legjobban a románok elleni váratlan 2-1-es vereség után.

„Úgy éreztem, hogy sokáig mindig le próbálnak nyomni, és amikor kivettek az emberelőnyből, úgy éreztem, az volt az utolsó csepp. De természetesen mindent megmutattam, próbáltam úgy játszani, ahogyan csak tudok a románok ellen is. Szerintem egy jó meccset játszottunk, és nagyon szerencsétlenül alakult, hogy kikaptunk. Csomó helyzetünk volt, egy jó napon simán nyernünk kellett volna a meccset. Nem volt szerencsés pont a meccs után, a meccs hevében egy ilyen interjút adni.

Talán ennek nem ott lett volna a helye, vagy nem is volt ott a helye, és ezért bocsánatot is kértem nyilvánosan. Ezt a falakon belül kellett volna megoldani, meg is beszéltük a csapattal, az edzői stábbal és a játékosokkal

– mondta.

Úgy fogalmazott, hogy a magyaroknak van egy ilyen nagyon jó tulajdonsága szerintem, hogy ha bármilyen krízishelyzet van, akkor nagyon összetart a nemzet, a csoport. Ugyanezt érezte szerdán is, mert az egész csapat összetartott.

„Senki sem hibáztatott, ők is értették, velem voltak végig. A család is mindig ott van, lehet rájuk számítani. Ezen kívül kaptam néhány száz üzenetet mindenfelől, egy idő után ki kellett kapcsolni a telefonomat” – árulta el.

„Úgy mondanám, hogy semmilyen széthúzás nincs a csapaton belül, szerintem még szorosabbá is tette ez az incidens a csapatot. Mint mondtam, nem volt egy okos döntés a nyilvánosság előtt ilyet mondani, de segített, hogy a frusztrációt kicsit feloldjuk, és egymást tudjuk segíteni a következő meccseken, a következő években is talán. Lehet, lesz egy kis kihatása, de igazából majd a pályán kell megmutatni. Úgyhogy pénteken majd meglátjuk, mi fog történni” – fogalmazott a jövővel kapcsolatban.

De kitért a saját egyéni teljesítményére is:

Annyit tudok mondani, hogy a 100 százalék helyett 200 százalékon fogok menni, és mindent megteszek, hogy nyerjen a csapat.

A válogatott pénteken Olaszországgal, szombaton Szlovéniával játszik, mindkét mérkőzés 19.30-kor kezdődik.

Kapcsolódó
„A problémákat az öltözőben kellett volna rendbe tennünk” – Galló Vilmos bocsánatot kért a kapitánytól, amiért lebohócozta

Galló Vilmos, a magyar jégkorong-válogatott játékosa csütörtökön a Facebook-oldalán jelentetett meg egy közleményt, amiben bocsánatot kért Don MacAdamtől.

The post „Majd a pályán kell megmutatni” – a hokiincidens után Galló Vilmos azt ígéri, 200 százalékon fog menni first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest