Milák újabb erődemonstrációt tartott az ob-n

Thumbnail for 5823570

Ahogyan az várható volt, Milák Kristóf az első helyen jutott be a 100 méteres pillangóúszás döntőjébe az országos bajnokságon. A mezőny többi része bő egy másodperccel volt elmaradva tőle.

Milák egyéves kihagyás utáni visszatérése kifejezetten hangosra sikerült, mert miután mindenki azt találgatta, vajon milyen állapotban lehet, az eddigi öt számban, amiben elindult négy aranyat és egy ezüstöt szerzett. Pénteken egyik legerősebb számában, 100 pillangón zárja majd az ob-t, a délelőtti előfutamok során pedig a legerősebb futamba kapott besorolást a táv olimpiai ezüstérmese, világ- és Európa-bajnoka.

Túl sok esélyt most sem adott a többieknek, már egy fél hossz után egy testhosszal vezetett, a saját futamát végül 52.17-es idővel, bő két másodperccel nyerte meg. De az összesítésben is legalább egy másodperccel volt a mezőny előtt – az osztrák Simon Bucher 53.27-tel ért célba.

Ez az idő egyébként jobb, mint amit a tavalyi ob-n úszott délelőtt (52.31). 100 pillangón eddig hat ob-aranya van és egy második helye.

Korábbi edzője érzett egy kis bizonytalanságot

Selmeci Attila nyilatkozott a Telexnek Milák Kristófról és arról, milyennek látta az eddigi teljesítményét. Azt mondta, 200 pillangón érezte azt rajta, hogy óvatosabban kezdett, és míg jellemző rá, hogy a délelőtti úszásához képest két másodpercet is képes javulni délutánra, ez most elmaradt, ami figyelmeztető jel lehet a későbbiekre. De érződött az is, hogy egy-két hónap felkészüléssel ilyen időt nem lehet elérni, „januárban vagy februárban ő már dolgozott, igaz, elsősorban nem a medencében”, tette hozzá.

Az irambeosztásán éreztem egy kis bizonytalanságot, de a mozgása mindvégig összeszedett és rendezett volt.

Maga az időeredmény jól hangzik egy ilyen kihagyás után, de nehéz belelátni a fejébe, hogy ő ezzel maradéktalanul elégedett volt-e, vagy esetleg titkon, vagy kevésbé titkon jobbra számított” – mondta a Telexnek Selmeci, akinek az útjai a 2021-es olimpia után váltak el Milákkal, az úszó azóta Virth Balázs irányítása mellett készül.

A nemzetközi riválisok is Milák mögött

Közben Amerikában is zajlanak az események, és ha csak az időeredményeket nézzük, akkor egy év kihagyás ide vagy oda, Milák hasonló formában lehet, mint a riválisai. Ahogy az az MTI cikkéből kiderül,

  • fő számában, 200 méter pillangón a francia Léon Marchand lehet az első számú kihívója az olimpián, ő a Tyr Pro Swim-sorozat San Antonióban rendezett állomásán hét századdal volt lassabb (1:54.97) Milák budapesti ob-n úszott idejénél.
  • A Honvéd 24 esztendős úszója kedden a 100 méter gyorssal tért vissza, itt az olimpiai szinttől (48.34) mindössze négy századdal elmaradva csapott célba 48.38-cal. A már említett amerikai versenyen ugyanezt a számot a hétszeres olimpiai bajnok Caeleb Dressel – aki mögött Milák a tokiói játékok döntőjében 100 méter pillangón második volt – ennél két századdal gyengébb idővel, 48.40-gyel nyerte.
Kapcsolódó
„Hogy ez honnan jött…” – edzőjét is meglepte az ob-n a 15 éves magyar úszó

Kocsis Márta csak kereste a szavakat azt követően, hogy Jackl Vivien óriásit úszva teljesítette az olimpiai szintidőt az országos bajnokságon.

The post Milák újabb erődemonstrációt tartott az ob-n first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest