Önkosarat akart szerezni az olimpiáért, de elhibázta a zsákolást

Thumbnail for 5972855

Július 2-7-e között négy helyszínen hat-hat válogatott küzd a négy kvótáért, a helyzet egyszerű: minden hatosból a győztes lehet ott a párizsi játékokon.

Rigában olyan történt, ami máshol sehol: mind az A, mind a B csoportban körbeverés történt és a három hárompontos csapat között a gólkülönbség döntött.

Az A csoportban a lettek 83-55-re legyőzték Georgiát (Grúziát), a Fülöp-szigetek pedig Lettországot verte 89-80-ra. A csoport harmadik, egyben utolsó mérkőzését csütörtökön játszották, amelyen egyértelmű volt a helyzet: a grúz kosárlabdázóknak legalább 19 ponttal kellett nyerniük a továbbjutás érdekében.

Jól is ment a csapatnak, hiszen az első negyed után 11, a félidőben 12 ponttal vezettek. Az ellenfél azonban megrázta magát, és az utolsó negyed előtt kiegyenlített.

Már látszott, hogy a várt siker nem lehet meg, ám 2,8 másodperccel a vége előtt, 96-94-es állásnál Goga Bitadze gondolt egy merészet, és az ellenfél elhibázott büntetőjét követően megpróbált a saját kosarára zsákolni egyet. Az iksz ugyanis hosszabbítást és egy kis reményt eredményezett volna az esetleges nagyaranyú győzelemre.

Az Orlando Magic centere azonban elhibázta a lehetőséget, így Georgia két ponttal nyert és kiesett.

Yo, this was crazy.

Georgia needed to win by 19+ to advance to the #FIBAOQT semi-finals.

Goga Bitadze tried to put back a missed free throw on the OPPONENT’S basket to send it to OT and give them a shot, but missed.

Wow, man. pic.twitter.com/nygcjwiLNE

— Blake (@blakesilverman) July 4, 2024

Az ottani elődöntőben a Fülöp-szigetek Brazília, míg Lettország Kamerun ellen folytatja.

The post Önkosarat akart szerezni az olimpiáért, de elhibázta a zsákolást first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest