Örömében zokogott a Giro d’Italia szakaszgyőztese

Thumbnail for 5870591

Szökés után a spanyol Pelayo Sánchez nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, hatodik szakaszát.

Valter Attila szerdai bukása ellenére tudta vállalni a folytatást a Viareggio és Rapolano Terme közötti 180 kilométeren, amelyet murvás részek is nehezítettek. Később egy csoport el tudott szökni a mezőnytől, de létszáma folyamatosan csökkent és végül hárman maradtak: Sánchez, a francia Julian Alaphilippe és az ausztrál Lucas Plapp. Ebből került ki győztesen a spanyol, aki örömében zokogott a célbaérkezése után.

A kétszeres Tour de France-győztes Tadej Pogacar, valamint összetettbeli nagy riválisai együtt érkeztek be 29 másodperc hátránnyal, így a szlovén megőrizte a rózsaszín trikót, előnye 46 másodperc a második brit Geraint Thomasszal, és 47 a harmadik kolumbiai Daniel Martínezzel szemben. Valter Attila az ötvenedik helyen ért célba másfél perces hátránnyal.

A dupla bukás után elég jók voltak a lábaim, örülök, hogy jól tudtam menni, az elején is aktív voltam. Gondoltam, hogy benne van a levegőben, hogy elmegyünk az első hegyig, ami nyolcvan kilométer után van, de azért kicsi esélyt láttam rá, mégis így történt

– értékelte az M4 Sport helyszíni stábjának a Visma-Lease a Bike magyar versenyzője.

Valter azt mondta, félút tájékán még benne volt egy csoportban, de muszáj volt behúznia a féket, mert így is brutálisan nehéz napja volt. Utána többször is lemaradt, majd visszaért az élmezőnybe, összességében sikeres versenynapnak értékelte a csütörtökit.

Végeredmény – Giro d’Italia, 6. szakasz

1. Pelayo Sánchez (spanyol, Movistar Team) 4:01:08 óra
2. Julian Alaphilippe (francia, Soudal – Quick-Step) azonos idővel
3. Lucas Plapp (ausztrál, Team Jayco-AlUla) 1 mp hátrány
…50. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 1:31 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 23:20:52 óra
2. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 46 másodperc hátrány
3. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 47 mp h.
…48. Valter 18:50 perc hátrány

The post Örömében zokogott a Giro d’Italia szakaszgyőztese first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest