Öt percnyi emberelőny alatt nem talált be a hokiválogatott, aztán mégis megszórta ellenfelét a vébén

Thumbnail for 5855629

A magyar jégkorong-válogatott 6-2-re verte a dél-koreai csapatot a divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján.

Villámgyorsan hátrányba került a magyar csapat, amely után beszorította ellenfelét, de képtelen volt gólt lőni. Pedig egy durva végleges kiállítás miatt öt percig emberelőnyben is játszott Don MacAdam szövetségi kapitány csapata. Végül sikerült az első harmadban fordítani, előbb Erdély Csanád lőtt közelről egy gólt, majd a hajrában Sofron István érkezett jól egy korongra, szép testcsel után pedig betalált.

A második harmadot Bálizs két óriási védéssel kezdte, megleptek minket a koreaiak, de utána valóságos gála vette kezdetét. A játékrész első emberelőnyében végre gólt tudott ütni a magyar válogatott, Stipsicz Bence távoli lökete akadt be, aztán Sebők Balázs is ütött egy ugyanilyet. Dicséret illeti Erdélyt, aki kiválóan zavarta a kapust annak érdekében, hogy ezek be is akadjanak. Megtört az ellenfél, Mihály Ákos is betalált, amivel már 5-1-re vezettünk, így időt kértek az ázsiaiak és kapust is cseréltek, de Li Jon Szeung sem védte Erdély közeli lövését.

A harmadik harmadban már nem esett több magyar gól, de a küzdeni akarás nem csappant, Galló Vilmost is kiállították, valamint Sofron is végleg kiküldték, miután véletlenül összekoccant a térde egy koreaival. Két büntetőt is kiharcoltak a magyarok, de Erdély mindkettőt kihagyta, ellenfelünk viszont ütött egy gólt az ötperces előnyben.

Győzelmével hibátlan a magyar válogatott, legközelebb pedig szerdán játszik 12.30-kor az eddig pont nélküli, 17 székellyel felálló románok ellen. Pénteken a házigazda olasz, a szombati záráson pedig a szlovén válogatottal találkoznak. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Végeredmény – divízió I/A-világbajnokság, 2. forduló

Magyarország-Koreai Köztársaság 6-2 (2-1, 4-0, 0-1)
gól: Erdély (14., 31.), Sofron (17.), Stipsicz (25.), Sebők (28.), Mihály (29.), illetve Li J. Dzs. (2.), Sin (49.)

The post Öt percnyi emberelőny alatt nem talált be a hokiválogatott, aztán mégis megszórta ellenfelét a vébén first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest