PSG–Inter: történelmi vereség, tökéletes presszing – és egy kellemetlen magyar mellékszál

Thumbnail for 6545709

Ezúttal a hétvégi BL-döntő adta a fő témát: Kele János Boros Tamással, az Aréna4 kommentátorával, és a Kálnoki Kis Attilát helyettesítő Aranyossy Áronnal, a 24.hu sportrovatának szerzőjével elemezte az Inter földbe állásának mélyebb okait, valamint a Bajnokok Ligája-történet legnagyobb különbségű döntős győzelmét arató PSG játékának alapjait.

Szóba került, vajon miért állta jobban Simone Inzaghi csapata a Barca letámadását, mint a párizsiak labda elleni rohamait, de külön szegmenst érdemelt az adásban az is, hogyan videózták ki a franciák Yann Sommert, az Inter kapusát – a Barca ellen parádésan védő svájci a döntőn szinte az összes gólt a rövid sarokba kapta.

A müncheni finálé kulcsmomentuma ezzel együtt Ousmane Dembélé ellenállhatatlan presszingje volt,

ami (kiegészülve a társak, így például Désiré Doué, Joao Neves, Fabian Ruiz és Hvicsa Kvarachelia támogatásával) a bolondulásig zavarta az Intet építkezését, és az olaszoknak esélyük sem volt épkézláb helyzetekig jutni.

Az adás második felében Szöllősi György BL-döntős utazásáról beszélgettek az adás résztvevői. Fölmerült, vajon összeférhetetlen-e, ha egy elméletben független, nem mellesleg az állam által tulajdonolt sportlap főszerkesztője egy NB I-es klub tulajdonosának magánrepülőjén utazik meccsre, és az is, mi köze van mindennek ahhoz, hogy nemrégiben a Ferencváros vezetősége „szakított” a sportlappal.

Kapcsolódó
A PSG úgy lealázta az Intert, hogy az olasz csapat reagálni sem tudott – ezeken múlt a BL-döntő

Minden idők legsimább BL-döntőjét láthattuk, ahol a lendületes PSG 5-0-ra gázolta el a rutinos Intert. A gyors kétgólos előny után egyszerre jött ki a franciák minden erőssége és az olaszok minden gyengesége, így csak megsemmisítés lehetett a történet vége. Taktikai elemzés.

The post PSG–Inter: történelmi vereség, tökéletes presszing – és egy kellemetlen magyar mellékszál first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest