„Úszásról gyakorlatilag nem is beszélünk” – erőnléti edzője Milák Kristófról

Thumbnail for 6133326

Milákkal kapcsolatban azt mondta, rengeteget edzettek a Honvédban, még akkor is, amikor a világ nem tudta, hol van.

„Bevallom, én ezt a »hol a Milák?” kérdést egy kicsit felfújtnak éreztem akkor is, hiszen neki napra és órára előre meg kellett adnia a tervezett hollétét. Valami oka lehetett ennek az elvonulásnak, de én a részletekről nem tudtam és nem is kérdezgettem Kristófot erről az egészről. Vele úszásról csak abban a vonatkozásban beszélek, hogy mi a legközelebbi versenye és az arra történő eredményes felkészülése érdekében milyen erőnléti munkára lehet szüksége. Akár hiszi, akár nem, én például a mai napig nem tudom, hol és kivel fogja folytatni az úszóedzéseket. Nekem azt mondta: nyugi, ősszel megmondom, ki lesz az új edzőm.

Rájöttem, ha véletlenül elkezdek az úszásról beszélni, akkor ő kikapcsol, én pedig elhallgatok. Így úszásról gyakorlatilag nem is beszélünk

– nyilatkozta Zala az úszószövetségnek adott interjújában.

Azt mondta, akadnak másik úszók, akikkel még lesz dolga.

„Most éppen Telegdy Ádám keresett meg azzal a kéréssel, hogy más jellegű erősítést szeretne végezni. Mellette megemlítem azt, aki tiszteletet ébreszt bennem és elnök urunkban is: Verrasztó Dávid. Ő egészen speciális és nagyon komoly munkát végez, nem ismerem a céljait, talán még szeretne egyszer komolyan visszatérni. Edzéseken képes olyan részidőket úszni, amit nem értünk, miért nem tudja azokat versenyen megismételni. Harminchat éves, nem pénzért csinálja, alighanem szeretne még bizonyítani.”

Kapcsolódó
Milák az egyetlen párizsi érmesünk, akinek az edzői nem kaptak állami kitüntetést

Maga az úszó ott volt a díjazottak között, de a felkészülését segítő szakemberek nem.

The post „Úszásról gyakorlatilag nem is beszélünk” – erőnléti edzője Milák Kristófról first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest