Varga Mihály milliárdos sportfeladatot kapott Orbán Viktortól

Thumbnail for 5867572

A rendkívül magas költségvetési hiány dacára az Orbán-kormány garanciát vállalt arra, hogy Budapesten rendezzék a 2025–2027. évi női kézilabda BL-döntőket. A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által jegyzett határozat szerint azokat kiemelt nemzetközi sportrendezvénnyé is nyilvánították.

A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Magyar Kézilabda Szövetség közösen rendezi majd a négyes döntőket, de Varga Mihály pénzügyminiszternek kell gondoskodnia arról, hogy azokra legyen pénz. A pénzügyminiszternek forintra pontosan ki is számolták, mennyi pénzt kell majd elkülöníteni a költségvetésben.

2025-ben 2 milliárd 42 millió 40 ezer 510, 2026-ban 2 milliárd 450 millió 448 ezer 612 forintot kell beterveznie a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetében.

Mindkét évben Rogán Antal miniszter létesít majd támogatási jogviszonyt a kedvezményezett NRÜ Zrt.-vel. A kormány ugyanakkor hosszabb távra tervez. A sportért is felelős honvédelmi miniszternek, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak ugyanis Rogán Antal bevonásával előterjesztést kell majd készíteni a 2027. évi kézilabda BL-döntő megrendezésével összefüggő feladatokról, költségekről.

The post Varga Mihály milliárdos sportfeladatot kapott Orbán Viktortól first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest