Xabi Alonso oda vitte el a győztes kultúrát, ahonnan a legjobban hiányzott

Thumbnail for 5829534

A Bundesligát már behúzta a Bayer Leverkusen, a német kupa megnyerésétől a Kaiserslautern elleni meccs választja már csak el, az Európa Liga negyeddöntőjében pedig a 2-0-ás londoni győzelmet követően kedvező esélyekkel várhatja a csütörtöki West Ham elleni visszavágót. A bajnoki cím mellett egyelőre egy dolog biztos: a sikerkovács Xabi Alonso a következő szezonra is marad. De miért számít ennyire kiemelkedőnek a baszk tréner?

Ha már kiemelkedés: a Plzeň Konferencia Liga-szereplésének köszönhetően az európai bajnokságok rangsorában tizedik helyre lépett előre a cseh bajnokság, megelőzve a skótot, ami automatikus BL-helyet jelent 2025/26-os szezontól kezdődően a cseh bajnoknak. Adódik a kérdés: mi a csehek sikerének titka? A válaszok keresése közben

nem mentünk el szó nélkül amellett sem, hogy itthon a válogatott sikere a magyar foci fejlődésének illúzióját keltheti, miközben a Fradin kívül jelenleg nincs nemzetközileg versenyképes csapatunk.

Biztosak lehetünk benne, hogy Guardiola és Arteta sem a koefficiens-pontok számolásával tölti a szabadidejét, de a Szigeten is pöröghet a matek, ugyanis jelenleg a németek egy kicsit vezetnek az angolok előtt a plusz egy BL-helyért folyó versenyben. Ebből a szempontból sem lesznek tét nélküliek a Manchester City – Real Madrid és Bayern München- Arsenal BL-negyeddöntő visszavágók, melyek első meccsét a kontroll és dominancia dichotómiával lehetne jellemezni. Egyik párharc sem lefutott, ahogyan a múlt heti egymást követő vereségek ellenére a Liverpool szezonja és a szignifikánsan nem javuló játék ellenére Xavi barcelonai karrierje sem, melyekről szintén szót ejtettünk az e heti Ziccerben.

Kapcsolódó
Most bukta el a bajnokságot a Liverpool?

Az Old Traffordon ikszelt egymással a Manchester United és a Liverpool, ezzel Szoboszlai Dominik csapata elvesztette első helyét a bajnokságban. A legfrissebb Ziccerben a minden korábbinál élesebb angol bajnoki versenyfutásról, Dárdai Pál botrányos sajtótájékoztatójáról, és Csányi Sándor MLSZ-elnök kijelentéseiről is beszélgettünk.

The post Xabi Alonso oda vitte el a győztes kultúrát, ahonnan a legjobban hiányzott first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest