Egy hatalmas dróthálóval tennék tönkre a Fudzsit lefotózni vágyó turisták kedvenc helyét Japánban

Thumbnail for 5849537

A festői szépségű osztrák alpesi falu, a szelfigátló paraván ötletével nagyot újító Hallstatt után egy japán kisváros lakói is megelégelték, hogy túl sok turista érkezik hozzájuk vendégségbe csak azért, mert van egy hely a településen, ahonnan tökéletes fotókat lehet készíteni a távol-keleti szigetország legmagasabb hegyéről, a 3776 méter magas Fudzsiról.

A Jamanasi prefektúrában található, 26 ezres népességű Fudzsikavagucsiko nemcsak amiatt népszerű a turisták körében, mert az aktív vulkánként működő hegy lábánál lévő Kavagucsi-tó partján fekszik, hanem azért is, mert van itt egy kisbolt – a képeken látható – Lawson vegyeskereskedés –, aminek a hátterében gyönyörű látványt nyújt a Japán egyik szimbólumának tartott hegy.

Csakhogy olyan sok tiszteletlenül viselkedő turista keresi fel ezt a helyet azért, hogy pár jó fotót készítsen a Fudzsiról, hogy a helyiek besokalltak, és a város vezetői úgy döntöttek: egy óriási dróthálóval fognak véget vetni a turistaáradatnak – számolt be a Guardian.

„Sajnálatos, hogy erre kényszerülünk néhány turista miatt, akik nem tudják betartani a szabályokat”, szemetet hagynak maguk után és nem veszik figyelembe a közlekedési szabályokat – nyilatkozta a döntésről a város egyik tisztviselője az AFP-nek.

A Fudzsit természetesen a település más pontjairól is szépen le lehet fényképezni. A szóban forgó helyszín azért vált olyan népszerűvé, mert a hegy és a kisbolt párosa különleges látványt nyújt, aminek a híre a közösségi médiát is bejárta.

Ezért vált a bolt melletti járdaszakasz túlzsúfolttá a fotózni vágyó külföldi turisták miatt.

Philip FONG / AFP

Korábban egyébként már próbálkoztak közlekedési táblák kihelyezésével és biztonsági őrök alkalmazásával is, de egyik módszer sem vált be, a hatalmas háló felállításáról a végső elkeseredésükben döntöttek – tette hozzá a tisztviselő.

A kilátásromboló 2,5 méter magas és 20 méter széles terepakadályt a tervek szerint a jövő héten már fel is állítják, és csak abban az esetben szerelik le, ha a helyzet javulását tapasztalják.

Az intézkedés egy közeli fogászati klinikát is hivatott megvédeni a turistáktól, akik néha engedély nélkül parkolnak ott, vagy akár fel is másznak a klinika épületének tetejére fotózni.

A járványügyi korlátozások feloldása óta Japán ismét virágzó turistacélponttá vált, és a kormány keményen dolgozik a látogatószám növelésén. Idén márciusban még egy komoly mérföldkövet is elértek, amikor egy hónap alatt 3 millió turistát láttak vendégül az országban.

A turizmus fellendülését azonban nem mindenhol üdvözlik. Kiotóban a helyiek arra panaszkodnak, hogy a fotózni vágyó turisták zaklatják a város gésáit, de nemrég vezették be azt is, hogy a Fudzsi legnépszerűbb hegymászóútvonalán elkezdtek belépődíjat szedni.

A tömegturizmus okozta túlzsúfoltság ellen máshol is próbálnak lépéseket tenni. Az Olaszország egyik legnépszerűbb úti céljának számító Velencében például pont ezen a héten vezették be, hogy a városba érkező turistáknak belépőt kell fizetniük.

Szelfigátló paravánnal fékeznék meg a turistaáradatot az alpesi tó partján

Hallstatt gyönyörű panorámával rendelkező tava azért vált a szelfizni vágyó turista célpontjává, mert a Jégvarázs kulisszáira hasonlít.

The post Egy hatalmas dróthálóval tennék tönkre a Fudzsit lefotózni vágyó turisták kedvenc helyét Japánban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest