Hamarosan keresőként is működhet a ChatGPT

Thumbnail for 5869176

Keresőként is működhet majd a ChatGPT a jövőben Bloomberg értesülései szerint. A lap arról számolt be, hogy az OpenAI egy olyan új funkción dolgozik, amellyel mesterséges intelligenciájuk képes lesz böngészni az interneten, ennek köszönhetően pedig akár a Google-el is felveheti a versenyt.

A Bloomberg egy névtelen belsős informátortól úgy tudja, az újdonság bevezetése után a felhasználóknak lehetőségük lesz kérdéseket feltenni a ChatGPT-nek, amelyekre az weben talált válaszokat szolgáltat majd, amelyeket forrásmegjelöléssel is ellát. A válaszhoz ráadásul képeket is csatolhat majd, így például ha valaki azt kérdezi meg tőle, hogyan kell kicserélni egy kilincset, akár illusztrációt is kaphat hozzá, amely segíti a megértést.

Az új funkció érkezését az is bizonyítja, hogy már létezik egy search.chatgpt.com nevű weboldal, bár a címet felkeresőket egyelőre csak egy felirat fogadja, amelyen az áll, „nem található”.

A ChatGPT egyébként már most is tud internetes keresési eredményeket szolgáltatni, azonban ez a képessége jelenleg elég korlátolt, ráadásul kizárólag a fizető felhasználók számára elérhető. Nem meglepő, hogy az OpenAI egy ilyen funkció fejlesztésén dolgozik, hiszen egyre több riválisa jelenik meg a piacon, ami miatt muszáj újdonságokkal előrukkolnia, a keresés pedig jelenleg a mesterséges intelligenciák egyik legígéretesebb felhasználási területének tűnik.

Kapcsolódó
Elindult a ChatGPT egyik legnagyobb újítása

Az alkotáshoz mindössze egy GPT-fiókra és egy előfizetésre van szükség.

The post Hamarosan keresőként is működhet a ChatGPT first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest