Két hetet adott a kormány az üzemanyag-kereskedőknek

Thumbnail for 5845346

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a szerdai kormányülést követően, amelyen bejelentette: a kormány úgy döntött, hogy felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy önkéntes alapon igazítsák az áraikat a régiós átlaghoz.

A miniszter szerint a gázolaj esetében 10, míg a benzinnél 27 forint az eltérés a régiós átlaghoz képest, ezért nyomatékosan arra kérte a kereskedőket, hogy érjék el a régiós árakat a lehető legrövidebb időn belül.

Nagy Márton leszögezte: a kormány két hetet adott a kereskedőknek, hogy térjenek vissza a régiós átlaghoz, ezt követően újratárgyalják majd a kérdést. Mint fogalmazott:

két hét múlva a kormány újra előveszi ezt a kérdéskört, megnézni az árak alakulását, és kemény eszközökkel be fog avatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárakhoz.

A miniszter egyébként már kedden jelezte, hogy az üzemanyagárakba való beavatkozást fogja javasolni a kormánynak.

Kapcsolódó
Lantos Csaba: Dinamikus árplafon jöhet a benzinnél

Az EP-választásnak is van köze ahhoz, hogy a kormány csak az év végén nyújtja be a 2025-ös költségvetést az Országgyűlésnek – ismerte el a Dellában az energiaügyi miniszter, akivel a „picike felárral” vett orosz gázról is beszélgettünk, valamint a benzinárakról, melyekről épp ma dönt a kormány

The post Két hetet adott a kormány az üzemanyag-kereskedőknek first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest