Megválasztotta Balog Zoltán utódját a református egyház

Thumbnail for 5844774

Egyhangúlag Steinbach József dunántúli püspököt választották meg a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnökének – közölték szerdán.

Az előző elnök, Balog Zoltán püspök február közepén mondott le, amikor a sajtó arról számolt be, hogy tanácsadóként támogatta, hogy Novák Katalin akkori köztársasági elnök adjon kegyelmet a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettesének, akit a pedofíliáért elítélt igazgató segítőjeként ítéltek börtönre. Az előzményekről itt írtunk hosszabban.

Balog Zoltán lemondása után ideiglenesen Pásztor Dániel alelnök látta el az elnöki teendőket. Steinbach József megválasztása mellett a tiszáninneni püspök marad a Zsinat lelkészi alelnöke a ciklus végéig.

A közleményben arról is beszámoltak, hogy a Zsinat tavaszi ülésszaka Balog áhítatát, valamint a megalakulást és a tárgysorozat ismertetését követően zárt körben folytatódott, amelynek keretében tudomásul vették Balognak a lelkészi elnöki tisztségről való lemondását, és elismerték az egyházért végzett szolgálatát.

The post Megválasztotta Balog Zoltán utódját a református egyház first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest