Pintérék szétszednék a katasztrófavédelmet, sokan járhatnak rosszabbul

Thumbnail for 5844430

Számos kollégánktól értesültünk róla, hogy hétfőn az országos katasztrófavédelmi főigazgató berendelte a megyei igazgatóságok vezetőit, és arról tájékoztatta őket, hogy egyes munkakörök átkerülnek az illetékes megyei kormányhivatalokhoz – mondta a lapnak Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete elnöke.

Úgy tudják, hogy a vízügyi- és az iparbiztonsági területen dolgozókat, valamint a kéményseprőket érinti majd a változás, és országszerte több száz emberről van szó. Mint mondta, egyelőre a részleteket nem ismerik, az átszervezés járhat azzal, hogy a kormányhivatalokon belül továbbra is hivatásos állományú beosztottként dolgoznak majd az emberek, de az is lehet, hogy megszűnik ez a jogviszonyuk, és emiatt számos eddigi kedvezménytől elesnek.

Nem kerülhetnek például 60 évesen rendelkezési állományba, hanem 65 éves korukig aktívan kell dolgozniuk.

Emiatt elképzelhető, hogy sokan nem fogadják majd el az áthelyezésükről szóló parancsot, hanem közös megegyezéssel, végkielégítéssel távoznak, és más területeken helyezkednek el.

Az elnök úgy értesült, hogy a szervezeti változást a katasztrófavédelmi főigazgatóság még június, július hónapban végre akarja hajtani, így a részletek kidolgozására legfeljebb néhány hét áll rendelkezésre.

A Népszava egy másik forrásból úgy értesültünk, hogy akár 4 ezer embert is érinthet az átszervezés, amelyet többen költségcsökkentéssel magyaráznak. Úgy tudják, az átszervezésről szóló egyik állománygyűlésen sok kérdést tettek fel a dolgozók, válaszokat azonban nem kaptak.

The post Pintérék szétszednék a katasztrófavédelmet, sokan járhatnak rosszabbul first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest